Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο: Δεν είμαστε μουσαφίρηδες, αλλά ιδιοκτήτες

Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο: Δεν είμαστε μουσαφίρηδες, αλλά ιδιοκτήτες

Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρότι πρόσφατα δόθηκε το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα. Μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «είμαστε χώρα της Μεσογείου. Δεν είμαστε μουσαφίρηδες, αλλά ιδιοκτήτες» στέλνοντας σαφές μήνυμα για τη θέση της χώρας του πριν την επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Ερντογάν, θέλοντας να δείξει με προκλητικό τρόπο ότι δεν ευθύνεται η Τουρκία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε πως «είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά κατά των τετελεσμένων…».

Το πρόβλημα στη Μεσόγειο, πρόσθεσε, μπορεί να επιλυθεί με συνεργασία όλων των χωρών. «Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο σε οποιαδήποτε προσπάθεια που αφήνει εκτός την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους» απείλησε εκ νέου.

«Πίσω από τις προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα» σχολίασε ο Ερντογάν προσθέτοντας μάλιστα ότι «κάποιοι μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων».

Μιλώντας για την στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων ωρών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το Ερεβάν θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, στα οποία έχει εισβάλει, κάνοντας λόγο για «κατοχή».

Πηγή: Haberler

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα