Στην τελική ευθεία για την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφιά. Διορίζονται ιμάμηδες και μουεζίνηδες

Στην τελική ευθεία για την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφιά. Διορίζονται ιμάμηδες και μουεζίνηδες

Τις τελευταίες οδηγίες αναφορικά με τις εργασίες μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πραγματοποίησε την Κυριακή ο επικεφαλής της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς.

Οπως δήλωσε ο Ερμπάς μιλώντας σε δημοσιογράφους αναμένεται να διοριστούν στην Αγία Σοφία δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες, οι οποίοι θα προΐστανται των μουσουλμανικών προσευχών.

O Ερμπάς επισκέφτηκε την Αγία Σοφία συνοδεία του υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού της χώρας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και σημείωσε ότι εξετάζονται τα μέσα που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οι εικόνες, τα ψηφιδωτά και οι τοιχογραφίες.

Την Τρίτη αναμένεται να παρουσιαστούν στον πρόεδρο Ερντογάν οι εναλλακτικές που θα μπορούσαν να είναι αποδεκτές και από την UNESCO, όπως κάλυψη με οπτικά συστήματα ή κουρτίνες που θα κλείνουν κατά τη προσευχή.

Δημοσιεύματα αναφέρουν επίσης ότι θα τοποθετηθεί χαλί 14.000 τ.μ. που είχε παραγγείλει από τον Ιούνιο και πλήρωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει στο διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής πως η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία θα γίνει στις 24 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα