Επιστολές Μητσοτάκη σε Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν για την τουρκική προκλητικότητα

Επιστολές Μητσοτάκη σε Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν για την τουρκική προκλητικότητα

Επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσoυλα φον ντερ Λάιεν, έστειλε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, "κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής Εφημερίδας της Κυβέρνησης, αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου (TPAO), ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθές, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, επιστολές προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σάρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Γίνεται ξεκάθαρο, ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική, αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία".

Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι "δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν. Αυτό που κάνουμε εμείς πάντα είναι ακόμα και σε περιόδους κρίσεων να έχουμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα