Πέτσας για τουρκικές έρευνες νότια της Κρήτης: Έχουμε σχέδιο κλιμακούμενων ενεργειών

Πέτσας για τουρκικές έρευνες νότια της Κρήτης: Έχουμε σχέδιο κλιμακούμενων ενεργειών

Η Ελλάδα έχει ένα σχέδιο κλιμακούμενων ενεργειών σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες νότια της Κρήτης, δήλωσε ο Στ. Πέτσας, τονίζοντας πως για αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει ενημέρωση από το μεσημέρι και μετά.

«Αυτές οι ενέργειες που κάνει η Τουρκία σε συνέχεια των άκυρων μνημονίων δεν έχουν καμία βάση. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας συμφέροντα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σε ερώτηση, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για τις αντιδράσεις σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση δομών με μετανάστες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τις υφιστάμενες δομές για να εκλείψουν φαινόμενα παραβατικότητας με καλύτερη αστυνόμευση».

Επισήμανε ακόμη πως «επιταχύνεται η διαδικασία απονομής ασύλου ενώ είναι πολύ καλή η πορεία περιορισμού των ροών της μετανάστευσης που έχουν μειωθεί κατά 97%».

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπάρχει ομαλή μετάβαση ανθρώπων που φεύγουν από δομές. Οι άνθρωποι που θα λαμβάνουν τη διεθνή προστασία θα μπορούν να κινούνται στην επικράτεια και σε άλλες χώρες» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ντομπρόβσκις σχετικά με το πακέτο των 32 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μας άφησε σε ένα καθεστώς αυξημένης εποπτείας. Για τα κονδύλια από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν όροι. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις, υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Πέτσας: Ανοίγουμε τη χώρα μας στον κόσμο με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν και ξεκινά γεωτρήσεις στα νότια της Κρήτης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα