Τα παιδιά των Τούρκων μουσουλμάνων θα κάνουν κομματάκια τα παιδιά του Βυζαντίου

Τα παιδιά των Τούρκων μουσουλμάνων θα κάνουν κομματάκια τα παιδιά του Βυζαντίου

Μετά τη φιέστα στην Αγία Σοφία, στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, τα εθνικιστικού περιεχομένου μηνύματα και διακηρύξεις από πλευράς της Άγκυρας συνεχίζονται.

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), το οποίο συνεργάζεται με το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ξέφυγε... πάλι με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Πόλης επιτέθηκε κατά των απογόνων του Βυζαντίου, όπως χαρακτήρισε τους Έλληνες.

"Η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας που υπήρξε λίκνο πολλών πολιτισμών και πολλών καταπιεσμένων λαών, υπήρξε πηγή της αυτοκρατορίας. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ηττήθηκε στο Μαντζικέρτ και η Ανατολία έγινε τουρκική πατρίδα. Πιστεύω πως τα βυζαντινά υπολείμματα θα εξαλειφθούν και κανένα βρώμικο χέρι και καμία βρώμικη φιλοδοξία δεν θα επισκιάσει την κατάκτησή μας. Αυτοί που λένε πως η τυραννία ξεκίνησε το 1453, αυτοί που εποφθαλμιούν την Κωνσταντινούπολη και θέλουν να την πυρπολήσουν και να στήσουν ενέδρες στα σχέδιά μας, θα τους κόψουμε τα χέρια και τα πόδια
. Τα παιδιά των Τούρκων μουσουλμάνων θα κάνουν κομματάκια τα παιδιά του Βυζαντίου σε όλα τα μέτωπα και όλα τα επίπεδα", δήλωσε σε μήνυμά του στο Τwitter ο ακραίος Τούρκος εθνικιστής ηγέτης και εταίρος του προέδρου Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι το MHP του Μπαχτσελί, μαζί με το AKP, συγκροτούν τη "Λαϊκή Συμμαχία", εκλογικό μπλοκ που διατηρεί την πλειοψηφία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και επιτρέπει στην κυβέρνηση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να νομοθετεί με άνεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα