Μάσκα για προστασία: Έχετε δει τις τιμές κύριε υπουργέ;

Μάσκα για προστασία: Έχετε δει τις τιμές κύριε υπουργέ;

Σε εμφάνισή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τον Γ. Παπαδάκη σχετικά με τις υψηλές τιμές πώλησης των μασκών.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τα εξής;

«Έχω διαπιστώσει ότι αρχίζουμε και δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στο ντιζάιν, κυκλοφορούν στην αγορά μάσκες για αγοράκια, για κοριτσάκια, για νυχτερινή έξοδο, για μπάνιο...Έχετε δει τις τιμές κύριε υπουργέ; Για να μην τρελαθούμε, είναι μάσκες των 15, των 20, των 25 ευρώ! Το θέμα είναι πώς θα τα πάρουμε από τον κόσμο όταν έχουμε ανάγκη την προστασία του κόσμου;». Αμέσως μετά τον ρώτησε εάν «είμαστε ασφαλείς με την υφασμάτινη μάσκα».

Απαντώντας ο Άδ. Γεωργιάδης είπε πως «αυτό για την υφασμάτινη μάσκα δεν είμαι σε θέση να σας το πω, εγώ ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών. Οι ειδκοί μας είπαν ότι οι πάνινες μάσκες κάνουν τη δουλειά εφόσον τηρούμε τους κανόνες απολύμανσής τους (...) Αν κάποιοι για να φορέσουν μάσκα τη έλουν χρωματιστή με πουά και φιόγκο, ας φορέσουν ό,τι θέλουμ το θέμα είναι να τις φοράνε». Ωστόσο παρά την παρέμβαση δημοσιογράφου να σχολιάσει το θέμα των υψηλών τιμών, ο υπουργός το απέφυγε τουλάχισοτν όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που ανάρτησε το ίδιο το υπουργείο του.

Το κρίσιμο ζήτημα που προκύπτει για άλλη μια φορά είναι ότι η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του κόστους με τις μάσκες, είτε με δωρεάν διανομή τους έστω στα μέσα μεταφοράς, είτε με μια ελάχιστη διατίμησή της, αφήνοντας και πάλι τα πάντα στο γνωστό "παιχνίδι" της προσφοράς και της ζήτησης με θύμα τον καταναλωτή και με απογείωση την αισχροκέρδεια.

Αδωνις: Λέγαμε άλλα προ μηνός γιατί άλλα έλεγε ο ΠΟΥ

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων γιατί έχει αλλάξει το κυβέρνητικό δόγμα γύρω από τη χρήση των μασκών που από προαιρετικές έχουν καταστεί υποχρεωτικές και με πρόστιμο, ο υπουργός απάντησε ότι έτσι έλεγε τότε ο ΠΟΥ, αυτές τις οδηγίες έδινε και ότι σήμερα έχουν αλλάξει οι οδηγίες του σχετικά με τη χρήση μασκών, για αυτό άλλαξε κατεύθυνση και η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα