Χαρδαλιάς: Παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας ως τις 27 Απριλίου

Για άλλες τρεις εβδομάδες παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα στην κυκλοφορία

Μέχρι τις 27 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε σε εθνικές οδούς αλλά και παράδρομους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιοι επιμένουν σε τεχνάσματα υπονομεύοντας την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών.

 Χαρδαλιάς: Παρατείνονται οι απαγορεύσεις για τρεις εβδομάδες

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας κρίνεται μέρα με την ημέρα. Το αποτέλεσμα όμως αυτό σε ελάχιστες ώρες ή μέρες μπορεί να ανατραπεί. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Παρατείνονται οι απαγορεύσεις για άλλες τρεις εβδομάδες.

Δεν γίνονται πλέον αλλαγές στις δηλώσει μόνιμης κατοικίας από σήμερα, εκτός για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Στους 9 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 68. 19 εξ αυτών ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με τον μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη.

Ακόμη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, 60 είναι τα νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει τα 1.673. Από τα συνολικά κρούσματα το 55% είναι άνδρες.

Οι διασωληνωμένοι είναι 92. Παράλληλα εκτός ΜΕΘ βρίσκονται δέκα συμπολίτες μας. Όσον αφορά τους διασωληνωμένους η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη ενώ 20 εξ αυτών είναι γυναίκες. Στο μεταξύ από τα κρούσματα τα 343 έχουν σχέση με ταξίδια ενώ τα 592 με κάποιο γνωστό κρούσμα. Επιπλέον πάνω από το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα