Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου

Στην ανακοίνωση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής (03/04).

Τα πρόσθετα μέτρα λαμβάνονται για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση της νόσου COVID-19 στη χώρα μας.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι κοινό στοίχημα» είπε χαρακτηριστικά

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, επιβάλλονται νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας σε δύο περιοχές της Πάτρας αλλά και την παραλία του Βόλου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην Ριτσώνα είπε ότι όσα άλλα δείγματα ελέγχθηκαν για κορονοϊό ήταν αρνητικά. Είπε ακόμα ότι για να περιοριστεί η διασπορά της νόσου είπε ακόμα ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στις παραλίες της Πάτρας και του Βόλου.
Επίσης ειδικά για τον περιορισμό κίνησης στην παραλία του Βόλου είπε ότι θα εφαρμοστεί από την Δευτέρα 6 Απριλίου από τις 12:00 έως τις 8 το πρωί και όλο το Σαββατοκύριακο θα είναι κλειστή.

Για το Ελευθέριος Βενιζέλος, ο υφυπουργός δήλωσε πως έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα μετακίνησης των επιβατών που είναι αρνητικοί στον Covid-19. Επίσης, όπως είπε τα δύο αμφιλεγόμενα δείγματα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν ξανά, ήταν αρνητικά.

 

Στην καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως τα κρούσματα κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον ανέρχονται σε 1 .040. 000.

Στην Ελλάδα πλέον τα κρούσματα ανέρχονται στα 1.613 καθώς ανακοινώθηκαν 99 νέα κρούσματα.

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα αυξήθηκαν μιας και 6 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Έτσι συνολικά οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι πλέον 59.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τίθεται σε εφαρμογή ο περιορισμός κίνησης σε περιοχές της Πάτρας αλλά και στην παραλία του Βόλου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο περιορισμός κίνησης αφορά την παραλιακή ζώνη της Πάτρας και την πλαζ της Αγυιάς.

Ο περιορισμός τίθεται σε ισχύ απο Δευτέρα- Παρασκευή από 2μμ- 8 το πρωί της επόμενης μέρας και τα Σαββατοκύριακα.

Αναφορικό με τον περιορισμό κίνησης στην παραλιακή ζώνη του Βόλου αυτή τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 6/4 για 14 ημέρες κατά τις ώρες 12μμ έως 8 πμ της επόμενης ημέραςαλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα