Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θέμα των επόμενων 2-3 ημερών να ανακοινωθούν νέοι περιορισμοί

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θέμα των επόμενων 2-3 ημερών να ανακοινωθούν νέοι περιορισμοί

Νέοι και αυστηρότεροι περιορισμοί αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και τη Νίκη Λυμπεράκη ανέφερε πως: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορονοϊού, άρα οποιοσδήποτε περιορισμός παρθεί από δω και πέρα είτε χρονικός είτε αφορά στον αριθμό των μετακινήσεων δεν θα θίγει αυτούς τους οποίους είναι συνεπείς» και πρόσθεσε: «Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι: «τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

Επίσης ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως οι νέοι αυτοί περιορισμοί έχουν στόχο να βάλουν φρένο στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033, όχι να περιορίσουν περαιτέρω τους συνεπείς πολίτες.

Ποια είναι τα πιο δραστικά μέτρα 

-Χρονικός περιορισμός έως 2 ώρες στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις 

-Πλαφόν έως 3 SMS στο 13033 ανά 24ωρο

-Περιορισμός στη χρήση έγγραφων διαβεβαιώσεων από συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες 

-Επέκταση στον περιορισμό της κυκλοφορίας έως τη Δευτέρα του Πάσχα

-Κλείσιμο εθνικών οδών μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη)

Μιλώντας στο OPEN TV και τη Νίκη Λυμπεράκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ουσιαστικά έκανε σαφές ότι θα ανακοινωθούν τα επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα. «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Οσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων». Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας δύο και τρεις φορές τη μέρα άσκοπα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα