Κικίλιας για κορονοϊό: Αυξάνονται οι πιθανότητες για κρούσμα στην Ελλάδα- Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα

Ψυχραιμία ενόψει μιας πιθανής έλευσης του κοροναϊού στην Ελλάδα συστήνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά το μίνι υπουργικό στο Μαξίμου για την παρουσίαση των μέτρων προστασίας από την επιδημία.

Στη σύσκεψη, που συγκλήθηκε εκτάκτως και οδήγησε σε αλλαγή του προγράμματος του πρωθυπουργού, μετείχαν εκτός από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γγ πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στο τραπέζι της διευρυμένης σύσκεψης βρέθηκαν η θωράκιση της χώρας και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δεδομένου ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα και θάνατοι στη γειτονική Ιταλία.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι "έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι. Έχουμε αντιμετωπίσει με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό όλα τα ύποπτα περιστατικά".

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, ο κοροναϊός "προσομοιάζει με μία σοβαρή γρίπη και έτσι θα αντιμετωπιστεί". Πρόσθεσε ακόμη ότι λαμβάνοντας υπόψη και τα γεωγραφικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι λένε πως αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας και σημείωσε ότι "η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει τα νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα".

"Πρέπει να ενημερώνουμε σοβαρά και θεσμικά τους πολίτες", είπε και ζήτησε αυτό να τηρηθεί με "θρησκευτική ευλάβεια".

Το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις απο το υπουργείο Υγείας για πρόσθετα προληπτικά μέτρα.

Κεραμέως: Λέξη-κλειδί η πρόληψη

Νωρίτερα τη λέξη "πρόληψη" ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως να κρατήσουν οι πολίτες για το θέμα αντιμετώπισης της κρίσης με τον κορωνοϊό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας.

"Δράσαμε προληπτικά. Μόλις είχαμε είχαμε νέα, δράσαμε προληπτικά με γνώμονα την προστασία των μαθητών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας, δεν βρίσκεται κανείς μαθητής σε περιοχή που έχει κριθεί σε καραντίνα" είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι εδώ και δύο εβδομάδες έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που αφορούν ατομικά μέσα προστασίας βάσει όσων έχει ανακοινώσει το υπ. Υγείας και ο ΕΟΔΥ".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα