Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα σαμποτάρει τις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα σαμποτάρει τις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη

Έκδηλη είναι η ενόχληση της Τουρκίας από την επίσκεψη του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα και τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι τουρκικές απαιτήσεις και οι τελευταίες δηλώσεις του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, συνεχίστηκαν με επίθεση κατά της Ελλάδας και του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ που εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε μήνυμά του στο Twitter, απαντώντας στη χθεσινή δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι «η Ελλάδα δεν ενεργεί για να στραφεί εναντίον της Τουρκίας. Η Ελλάδα ενεργεί για να εξυπηρετήσει το εθνικό της συμφέρον, για να εξυπηρετήσει το ευρωπαϊκό συμφέρον και για να εξυπηρετήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρει πως «το να προσκαλείς τον Χάφταρ στην Αθήνα και να υιοθετείς με τη σειρά σου την ελληνική ατζέντα σαμποτάρει τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Λιβύη».

Παράλληλα, κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο ότι έχουν μαξιμαλιστικές βλέψεις στην Ανατολική Μεσόγειο και «προσπαθούν αυτές τις βλέψεις να τις νομιμοποιήσουν παίρνοντας πλεονέκτημα από το γεγονός ότι είναι μέλη της ΕΕ. Ετσι απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Το μήνυμα του Τσαβούσογλου:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα