Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή: Ακυρη η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή: Ακυρη η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει παρέμβαση αυτή την ώρα με ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής:

Ακυρο το έγγραφο που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη, είπε ξεκινώντας. Το μεταναστευτικό επίσης κυριάρχησε στην συζήτηση με Ερντογαν. Η Τουρκία όμως δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της με την Ε.Ε.

Τα έγγραφα που επικαλείται η Τουρκία για την δήθεν συμφωνία με την Λιβύη δεν έχει καμία ισχή. Αλλωστε οδήγησε την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση.

Ακόμα και μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ισχυρές χώρες κατέκριναν την στάση της Τουρκίας. Με πρώτο τον πρόεδρο Μακρόν.

Αυτό το χαρτί που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη δεν το αναγνωρίζει κανείς και θα καταρρεύσει. Δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος για να το επικυρώσει στην Λιβύη.

Ο πρέσβης της Λιβύης επιστρέφει στην χώρα του και ο πρόεδρος της Βουλής επισκέπτεται την Ελλάδα. Εχει ήδη εκφράσει στον ΟΗΕ την κάθετη διαφωνία του με την συμφωνία που υπέγραψε ο Λίβυος πρωθυπουργός. Λέγοντας οτι η Λιβύη δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

Η επίθεση σε Τσίπρα

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα εθνικά θέματα και τις χαρακτήρισε απρεπείς. Το ήθος μου είπε δεν μου επιτρέπει να κάνω θέμα κομματικού ανταγωνισμού τα εθνικά μας θέματα. Θα σταματήσω εδώ, είπε αλλά πρόσθεσε:

Ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον χειρότερο εαυτό του. Η Ελλάδα συχνά βρέθηκε σε καταιγίδες. Πάντα τις ξεπέρασε έχοντας για πιξίδα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά της δίκαια.

Για το φορολογικό είπε:

Το νομοσχέδιο ανακουφίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες από τα βάρη που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντιμετωπίζει την φοροδιαφυγή.

Δηλαδή φρένο στις επιβαρύνσεις και γκάζι στην ανάπτυξη. Το νέο πλαίσιο αφορά όλους. Ρίχνουμε τον εισαγωγικό συντελεστή για εισοδήματα έως 10 χιλιάδες ευρώ. Σε όσους επενδύουν μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις.

Καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης για τα άτομα με αναπηρία. Δίνουμε επίδομα για κάθε νέα γέννηση. Εξαιρούμε τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τις πολύτεκνες οικογένειες.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα