Συνέδριο ΝΔ: Μήνυμα Σχοινά για το προσφυγικό

Συνέδριο ΝΔ: Μήνυμα Σχοινά για το προσφυγικό

Εκτενή αναφορά στο προσφυγικό έκανε κατά την ομιλία του στο 13ο συνέδριο της ΝΔ ο νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Μόρια μάς πληγώνει βαθιά, αλλά οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι συμβατά με ένα έθνος που ενσωμάτωσε τους πρόσφυγες ιστορικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοινάς, στέλνοντας ένα διπλό μήνυμα προς ποικίλες κατευθύνσεις, ακόμη και στο κομματικό ακροατήριο της ΝΔ.

Ο κ. Σχοινάς μίλησε επίσης για ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου πάνω στο οποίο θα εργαστεί το επόμενο διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα οδηγήσει, όπως είπε, στον επανασχεδιασμό της μεταναστευτικής πολιτικής. «Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλεγγύη ή δεν θα είναι Ευρώπη», υπογράμμισε επίσης ο κ. Σχοινάς, στέλνοντας αυτή τη φορά μήνυμα με αποδέκτες τις Βρυξέλλες και – κυρίως – τις πρωτεύουσες των χωρών-μελών της ΕΕ. Άλλωστε, μίλησε για «αντιφατικά μηνύματα» εκ μέρους της Ευρώπης, ενώ άφησε εμμέσως αιχμές κατά τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως υπάρχουν σήμερα «ηγεσίες που προτιμούν το Twitter από τη δημόσια αντιπαράθεση ιδεών και τη δράση». Έκανε, επίσης, αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή που σύντομα θ’ αναλάβει δράση και θα εκφράσει, όπως είπε, τη βούληση της ΕΕ να προστατευτούν τα εξωτερικά της σύνορα, με την εκπαίδευση των ανδρών και γυναικών της να γίνεται στην Ελλάδα.

Ο κ. Σχοινάς, αφού ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που του έδωσε, προτείνοντάς τον ως Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ και εν συνεχεία ως αντιπρόεδρο της Κομισιόν, επισήμανε ότι πριν από σχεδόν 4,5 χρόνια «τέθηκε σε κίνδυνο το ιστορικό επίτευγμα της ένταξης της χώρας μας στην Ευρώπη, με ευθύνη των μαθητευόμενων μάγων που ευτυχώς απέτυχαν. Γιατί ο Γιούνκερ κράτησε τη χώρα κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και γιατί η ΝΔ του Μεϊμαράκη έβαλε πλάτη τον κολασμένο Αύγουστο του 2015», όπως είπε χαρακτηριστικά. Για να καταλήξει, αναφέροντας ότι η Ελλάδα σήμερα προβάλλει ως όαση σταθερότητας, αλλά χρειάζεται βήματα μπροστά για να προχωρήσει, όπως η «πράσινη» και η ψηφιακή ανάπτυξη, η ενίσχυση και βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και η εκρίζωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα