Καταθέτει ο Φρουζής - Απορρίφθηκε αίτημα Παπαγγελόπουλου για εξαιρέσεις

Καταθέτει ο Φρουζής - Απορρίφθηκε αίτημα Παπαγγελόπουλου για εξαιρέσεις

Με μόνο εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ τον Σπύρο Λάππα άρχισε τις εργασίες της η επιτροπή προκαταρτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ ήδη στην αίθουσα από τις 7.50 βρίσκεται ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής. 

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα εξεταστεί ως πρώτος μάρτυρας στη διαδικασία.

Μόνο ο Σ. Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κύριος Λάππας εξήγησε ότι στη συζήτηση για τα διαδικαστικά θα είναι ο μόνος οποίος θα εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ υπόλοιποι τέσσερις βουλευτές θα μπουν στην αίθουσα μόλις αρχίσει η ουσιαστική συζήτηση.

Σημειώνεται ότι απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης των Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου ενώ όσον αφορά τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο όλα δείχνουν ότι δεν θα δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση στον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρξει νέος κύκλος έντασης.

Απορρίφθηκε το αίτημα ανάκληση της εξαίρεσης των Τζανακόπουλου και Πολάκη

Η συζήτηση άρχισε με την επιτροπή να επεξεργάζεται το πρώτο αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου  για την ανάκληση της εξαίρεσης των κ.κ Τζανακόπουλου και Πολάκη.

Το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής.

Κατόπιν αυτού η επιτροπή εξετάζει το δεύτερο αίτημα για εξαίρεση των βουλευτών Πλεύρη-Κυρανάκη (Ν.Δ) και Κεγκέρογλου (ΚΙΝ.ΑΛ) .

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο κ. Πλεύρης αναμένεται να ζητήσει από την επιτροπή να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι εξαίρεσής του δηλώνοντας ότι θα αποδεχθεί την όποια ετυμηγορία χωρίς ενστάσεις παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος εξαίρεσής του.

Πολάκης: Εδώ είμαστε...

«Προς βοθροκάναλα και βοθροσάιτ ενταύθα: Μην κάνετε τους πόθους σας "ρεπορτάζ" για να καλύψετε την αντισυνταγματική και παράνομη "απόφαση" εξαίρεσης μας», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

«Μέσα στην προανακριτική αυτή τη στιγμή είναι μόνο ο Σπύρος Λάππας από εμάς», προσθέτει ο κ. Πολάκης στην ανάρτηση που έκανε και καταλήγει ως εξής: «Εδώ είμαστε...»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα