Τατσόπουλος: Το πάνελ της εκπομπής "Εκτός γραμμής" ήταν από τα πλέον… υπεράνω υποψίας

Τατσόπουλος: Το πάνελ της εκπομπής "Εκτός γραμμής" ήταν από τα πλέον… υπεράνω υποψίας

Λίγες ημέρες μετά τη σοβαρή περιπέτειά με την υγεία του, ο πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, μιλάει στο Secret των Παραπολιτικών, περιγράφοντας τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Ο ίδιος απαντά στην Σάσα Σταμάτη για την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου του στο τηλεοπτικό στούντιο, ενώ αποκαλύπτει ότι ενδιαφέρθηκε για την κατάστασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε την συνέντευξή του:

Τι σας οδήγησε τελικά στο νοσοκομείο;

Οξύς διαχωρισμός ανιούσας αορτής. Μια πάθηση της καρδιάς που συνήθως δεν παρουσιάζει συμπτωματολογία ή εμφανή προμηνύματα και έχει υψηλό ποσοστό θνητότητας. Ακόμη και ανάμεσα σε εκείνους τους ασθενείς που τα βγάζουν πέρα με επιτυχία στο χειρουργείο, ο ένας στους τρεις πεθαίνει αμέσως κατόπιν. Κάπως σαν αστροπελέκι ή σαν τον «ξαφνικό θάνατο» στο ποδόσφαιρο. Αυτό που λένε: «Είναι να μη σου τύχει».

Τι θυμάστε από τη στιγμή πριν λιποθυμήσετε στην τηλεοπτική εκπομπή;

Έχω λάβει μέρος σε εκατοντάδες τηλεοπτικά πάνελ στη ζωή μου. Το πάνελ της εκπομπής «Εκτός γραμμής» στον Alpha, το πρωινό της 1ης Οκτωβρίου, με παρουσιαστές τη Λίδα Μπόλα και τον Τάκη Χατζή, καθώς και καλεσμένο επίσης τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, ήταν από τα πλέον… υπεράνω υποψίας. Η συζήτηση διεξαγόταν σε πολιτικά νεκρό χρόνο, και το αντικείμενο της συζήτησης, το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, ήταν ένα αντικείμενο που τόσο ο Βίτσας όσο κι εγώ θεωρώ ότι το κατείχαμε καλά. Ο Βίτσας ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, που είχε ασχοληθεί με τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, εγώ ως πρώην μέλος της αντίστοιχης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στο Συμβούλιο της Ευρώπης… Θέλω να πω, δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος εκνευρισμού ή έντασης, για να ανάψουν τα αίματα ή να μας ανέβει η πίεση. Πιο πιθανό θα ήταν να μαλώσουν δύο ιερομόναχοι στο Κατμαντού.

Φοβηθήκατε για τη ζωή σας;

Η αλήθεια είναι πως είχα μαύρα μεσάνυχτα γύρω από το τι θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να φοβηθώ. Δεν μου είχε συμβεί ποτέ κάτι, ούτε κατά προσέγγιση ανάλογο, ώστε να μπορώ να συγκρίνω και να εικάσω τι μπορεί να με περιμένει στη συνέχεια. Η μόνη εγχείρηση που είχα κάνει στο παρελθόν ήταν εγχείρηση… αμυγδαλών. Ούτε την πίεσή μου εξέταζα ποτέ ούτε γνώριζα καν αν είχα ή δεν είχα πρόβλημα με την πίεσή μου. Νομίζω πως εξ απροόπτου πιάστηκε και ο Βίτσας. Με τον Βίτσα δεν ήμασταν ποτέ στενοί φίλοι -ακόμη και τον καιρό που ήμουν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά πάντοτε θεωρούσα πως ήταν ένας πολιτικός ηπίων τόνων και, σε καμία περίπτωση, το ανάλγητο τέρας που παρουσίασαν ορισμένοι στα social media. Ειλικρινά (και αναφέρομαι αποκλειστικά σε όσους δεν βρίσκονται, βρέξει-χιονίσει, σε εντεταλμένη κομματική υπηρεσία) πιστεύουν ότι υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα που θα προτιμούσε να πεθάνει ο συνομιλητής του παρά να διακόψει ο ίδιος τη φράση του; Εάν το πιστεύουν, έχουμε πρόβλημα συνολικά ως κοινωνία. Σοβαρό πρόβλημα.

Ποιον θέλετε να ευχαριστήσετε δημόσια που είστε σήμερα στη ζωή;

Τον καρδιοχειρουργό Δημήτρη Λυμπεριάδη και την ομάδα του στο Ιπποκράτειο. Αυτοί έδωσαν τη σκληρή μάχη για να κρατηθώ στη ζωή, δεν την έδωσα εγώ. Εγώ ήμουν είτε πλήρως ναρκωμένος είτε υπό μερική καταστολή. Παραδομένος στη μαχητικότητά τους και στην καλοσύνη τους.

Ποιο ήταν το πρόσωπο που βρέθηκε στο πλευρό σας από την πρώτη στιγμή;

Όλα μου τα οικεία πρόσωπα. Από τη γυναίκα μου, την Ελένη, την πρώην γυναίκα μου, Αννυ, τα παιδιά μου, Γιάννη και Δανάη, τον στενό μου φίλο Απόστολο Δοξιάδη και συναδέλφους μου συγγραφείς έως συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους βουλευτές, τον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό της χώρας… Ενα κουκούλι στοργής. Δεν έχω παράπονο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα