Τσίπρας: Ίνδαλμα μου ο Σαραβάκος – Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό

Τσίπρας: Ίνδαλμα μου ο Σαραβάκος –  Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Σουτ Τηλεφώνημα» στον Sport24 Radio 103,3 και μιλά εκτός από την πολιτική και για τον αθλητισμό.

«Έπαιζα κεντρικός στο βόλεϊ. Όταν ήμουν μικρός είχα πάρει το μπόι μαζεμένο. Είχα δυνατά πόδια, ήμουν αλτικός. Μετά μου έριξαν ένα κεφάλι οι υπόλοιποι. Στο μπάσκετ ήμουν ατσούμπαλος. Στο ποδόσφαιρο ήμουν καλύτερος. Το ίνδαλμα μου ήταν ο Σαραβάκος. Προσπαθούσα να τον μιμηθώ», τόνισε για τις αθλητικές του επιδόσεις όταν ήταν μικρός.

Για την πρώτη φορά που πήγε σε γήπεδο: «Πρέπει να ήμουν 6-7 χρονών. Ήταν ένας αγώνας Παναθηναϊκός – Πανιώνιος. Πήγα στο γήπεδο με τον αδερφό μου. Με περνάει εννιά χρόνια. Πήγαμε στη θύρα 1 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτή την αίσθηση δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ότι τότε πουλούσαν στο γήπεδο πορτοκαλάδες σε κάτι πλαστικά κύπελλα σε σχήμα πορτοκαλιού και σε κάθε κόρνερ έπεφταν βροχή.

Για το παράδειγμα της Λίβερπουλ που έφερε για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού είπε: «Ηταν σαν να παίξαμε έναν αγώνα Ευρωλίγκα και τώρα πάμε να παίξουμε τελικό πρωταθλήματος. Το έχω ξαναπεί ότι οι κάλπες θα είναι άδειες. Είναι άλλος αγώνας. Ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή. Είναι μάχη, έχει δυσκολίες, αλλά έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό θα φανεί στην κάλπη».

Στο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο: «Μέσι. Όχι, μόνο γιατί συμπαθώ την Μπαρτσελόνα. Είναι ένας παίκτης που παίζει με το μυαλό. Με την έννοια ότι κάθε γεννιά που περνάει το ποδόσφαιρο βελτιώνεται θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος. Βέβαια, πιστεύω ότι ο Μαραντόνα ήταν μεγάλη μορφή».

Για τον Αντετοκούνμπο και τον Τσιτσιπά: «Τον Αντετοκούνμπο τον παρακολουθώ. Ο Τσιτσιπάς μας ανάγκασε να παρακολουθούμε τένις. Θα πω ότι δεν είμαι μεγάλος φαν του αθλήματος. Θα δω όμως με μεγάλη ευχαρίστηση έναν αγώνα όπου παίζει ένας Έλληνας αθλητής. Μου έχει κάνει εντύπωση η σεμνότητά του. Έχει τις δυνατότητες να φτάσει ακόμα πιο ψηλά».

Για τη βία στα γήπεδα: «Εδώ είχαν φέρει χιλια άτομα και πήγαν να πλακωθούν στα επίσημα. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο δεν είναι καλή. Έχουμε να κάνουμε και με επιχειρηματίες που θέλουν να αντλήσουν πολιτική δύναμη μέσα από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια με τον Κοντονή που έβαζε μεγάλες ποινές. Αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ να χρηματοδοτήσει τις ομάδες που δεν είχαν έσοδα δεν θα υπήρχε Σουπερλίγκα. Αυτό ήθελαν κάποιοι για να έχουν ομάδες δορυφόρους».

Για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι κατά της αναδιάρθρωσης: «Το έκανε πιστεύω για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν κάτσουμε και συζητήσουμε. Εγώ πρότεινα στον Βασιλειάδη την αναδιάρθρωση. Δεν πρότεινα μάλιστα 12 ομάδα, αλλά δέκα. Η λογική της εξυγίανσης ήταν η εξής. Superleague 1, Superleague 2 με δέκα ομάδες. Όπως γίνεται στην Σκωτία. Έγινε μία μεγάλη αντιπαράθεση. Στο τέλος της ημέρας τους είπαμε ότι εάν πέρσι δεν παίρναμε την απόφαση να προχωρήσουμε σήμερα δεν θα είχαμε πρωτάθλημα. Για αυτό είπαμε πάμε στους 14 και πάμε του χρόνου στους 12. Τώρα έρχεται ο πολιτικούς αντίπαλος να πει αυτό που θέλουν να ακούσουν στα Γιάννενα, γιατί η αναδιάρθρωση δεν συμφέρει τον ΠΑΣ».

Για τον Βοτανικό και τις εξελίξεις που υπάρχουν: «Πιάνεις μία πονεμένη ιστορία. Η στάση και η θέση μου ως πρωθυπουργός είναι όλες οι ομαδες να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στη νέα Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό ήμουν εγώ αυτός που τους κάλεσε να βρεθεί μία λύση.

Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων. Πριν από δύο χρόνια έφερα στο προσκήνιο το Γουδί. Φώναξα την ΠΑΕ, φώναξα τον Ερασιτέχνη, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται για την πολιτική.

Φώναξα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πονάει τον Παναθηναϊκό. Εκείνος είχε ως προτεραιότητα το Athens Alive. Ήταν όμως ένα πρότζεκτ που θα ήθελε χρόνο. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό και θεωρώ ότι δεν είναι λάθος.

Μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο στον Βοτανικό. Η τράπεζα προφανώς και θέλει να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Νομίζω ότι εάν ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρεται και μπορεί να πείσει και την ΠΑΕ είναι μία λύση».

Για την χρηματοδότηση του γηπέδου: «Θεωρώ ότι η τράπεζα επειδή ενδιαφέρεται θα συμβάλει σε αυτή την ιστορία. Υπάρχει και το εμπορικό κέντρο. Από εκεί και πέρα εγώ θα έβλεπα και το ενδεχόμενο να γίνει εκεί ένα γήπεδο για την Εθνική ομάδα και να το νοικιάζει ο Παναθηναϊκός. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχουν σύγχρονα γήπεδα για να μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Αυτές οι ομάδες πρέπει να φτιάξουν υποδομές για να μπορέσουν να σταθούν ειδικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι και το ζητούμενο για εμένα. Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να μπορούν να ξανακάνουν πορείες».

Για τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ: «Από το καταστατικό της UEFA και της FIBA υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Θεωρώ ότι και στο μπάσκετ θα πρέπει να γίνουν τομές. Να αξιοποιηθούν νέοι άνθρωποι. Βλέπω στην Λιθουανία ότι είναι ο Σαμπόνις επικεφαλής της Λίγκας, στην Τουρκία ο Τούρκογλου, στην Σερβία ο Μποντίρογκα. Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος αντίστοιχος. Εγώ τον εκτιμώ τον κ. Βασιλακόπουλο. Με είχε βοηθήσει να βρω και εισιτήρια στον τελικό της Ευρωλίγκα το 2000.  Ο κ. Αγγελόπουλος ζητούσε να παρέμβει ο πρωθυπουργός. Πώς να το κάνει; Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η ροπή προς τα κάτω. Πρέπει να γίνουν τομές. Όλες οι εθνικές λίγκες έχουν μία καθοδική πορεία, αν εξαιρέσεις την Ισπανία και την Τουρκία. Οι παράγοντες παίζουν ρόλο».

Για τους παράγοντες είπε: «Θεωρώ πως οι παράγοντες που ασχολούνται σε μεγάλους συλλόγους έχουν και άλλες βλέψεις. Είναι δεδομένο ότι δεν μπαίνουν για να κερδίσουν λεφτά, χάνουν λεφτά. Αυτό που θέλουν είναι να έχουν άλλου είδους οφέλη.

Σε όλες τις χώρες υπάρχει αυτό, αλλά όχι σε αυτή την έκταση. Στην Ιταλία υποβιβάστηκε η Γιουβέντους, αν εδώ γίνει κάτι τέτοιο δεν νομίζω να μπορέσει να επιζήσει η πλατεία Συντάγματος. Πάντα θα υπάρχουν πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις. Γνωρίζετε καλά ότι βρεθήκαμε στο στόχαστρο συγκεκριμένων παραγόντων και μέσων ενημέρωσης ξανά και ξανά. Καμία από τις ομάδες δεν ανήκουν στους προέδρους τους. Ανήκουν στον κόσμο τους. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε ονόματα. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι το συμφέρον του προέδρου δεν είναι και το συμφέρον της ομάδας. Να σταματήσει αυτή η ιστορία με τις στρατιές οργανωμένων οπαδών. Πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες. Αυστηροί και σκληροί κανόνες.

Πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές. Πρέπει όμως να σταματήσει και η καχυποψία. Ότι το κάνεις αυτό για να ευνοήσεις την μία ή την άλλη ομάδα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα