Κουίκ: Γιατί τα έσπασα και πικράθηκα με τον Καμμένο. Πατριώτης ο Τσίπρας

Κουίκ: Γιατί τα έσπασα και πικράθηκα με τον Καμμένο. Πατριώτης ο Τσίπρας

«Έχω κάνει πολλές πρωτιές ως δημοσιογράφος, αλλά δεν περίμενα να είμαι ο πρώτος που θα ορκιζόταν ανεξάρτητος βουλευτής απευθείας, μετά από τη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ» ανέφερε ο Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του στον Real Fm. 

"Εδώ και 15 ημέρες μέσω ενδιάμεσου γιατί δεν ήθελα να μιλήσω απευθείας, είχα καταστήσει σαφές στον Πάνο Καμμένο σε καθημερινή βάση, ότι με την ορκωμοσία μου δεν θα δήλωνα ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενα, ακριβώς γιατί ξέρετε κάτι μπορεί να με έδιωξαν με τον τρόπο και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό 

Συμβούλιο τον Οκτώβριο από τους ΑΝΕΛ και με αυστηρά λόγια και με χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν όλους αυτούς τους μήνες, αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω, ενός σπιτιού που έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, που έβαλα όμως και εγώ πολλά λιθαράκια μέσα, δεν θα το γκρέμιζα. Θα έμενα εκεί και από εκεί και πέρα θα ήταν απόφαση άλλου αν θα με διαγράψει ή όχι. Εγώ έκανα αυτό που θα έπρεπε να κάνω πολιτικά και ηθικά. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήρθαν αλλιώς, και έτσι το έλυσε η ζωή το θέμα" τόνισε.

"Στεναχωρήθηκα όταν μου ήρθε το μήνυμα ότι διαγράφηκε ο Παπαχριστόπουλος. Σας το λέω εντίμως, στεναχωρήθηκα" πρόσθεσε.

"Στο περίφημο αυτό Υπουργικό Συμβούλιο, το ταραχώδες εκείνο Υπουργικό Συμβούλιο είχα κάνει την αναφορά ότι ήμουν υποστηρικτής της λύσης που έδινε τότε ο Κ. Μητσοτάκης τότε με τη σύνθετη ονομασία. Ανεξάρτητα με τις θέσεις που κρατούσα στις προεκλογικές περιόδους για να στηρίξω τους ΑΝΕΛ στις δύσκολες μάχες που έδωσαν στη Βουλή, υπενθυμίζω ότι τότε που ήμουν ένας πολύ δυνατός στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 δημοσιογράφος, είχα ασχοληθεί με το θέμα έντονα και μάλιστα επί μία εβδομάδα έκανα γκάλοπ μεταξύ του ακροατηρίου που ήταν η πλειοψηφία οπαδοί της ΝΔ και έβγαινε τότε ότι συμφωνούσαν στο Βόρεια Μακεδονία. Τότε το 1992-1993" δήλωσε.

"Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις" υπογράμμισε.
"Νομίζω ότι έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και αν δεν γινόταν ας το αντιστρέψουμε, αν δεν ψήφιζε η Βουλή των Ελλήνων τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού την είχαν ψηφίσει προηγουμένως οι Σκοπιανοί, σε τι θέση στο διεθνές στερέωμα θα ήταν η Ελλάδα, δεν θέλω καν να το σκέφτομαι" σχολίασε.

Αναφορικά με το επόμενο πολιτικό του βήμα είπε ότι "Είναι πολύ νωρίς για να κουβεντιάζω τι θα κάνω διότι με τρώει πάντα το σαράκι της δημοσιογραφίας. Μάλιστα, στο Υπουργικό Συμβούλιο τότε είχα πει ότι ας περιμένουμε να τελειώσει τη θητεία της αυτή η κυβέρνηση, την οποία θα στηρίξω μέχρι την τελευταία συνταγματική της ημέρα, κάτι που το επανέλαβα χθες, και μετά με βλέπω να γυρίζω στη δουλειά μου. Ξέρετε, μου λείπε η δουλειά μου, πολλές φορές πάνω σε όλα αυτά τα γεγονότα λέω γιατί να μην είμαι στη δουλειά" είπε ο κ. Κουίκ.

"Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι Αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του. Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη σας λέω και ημερομηνία"

"Κάποιος που γυρίζει πόρτα-πόρτα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, θέλει απλά και μόνο να εδραιώσει την πολιτική του ταυτότητα. Τον κατανοώ. Είναι ένας άνθρωπος που δύσκολα κάνει πίσω όταν παίρνει αποφάσεις, χαίρομαι που του έδωσα τη δυνατότητα μιας πρόσθετης δημοσιότητας αυτές τις τελευταίες ώρες. Δεν νομίζω ότι το κάνει για σόου, πιστεύω ότι βγαίνει μέσα από την ψυχή του αυτό που κάνει. Είναι ο χαρακτήρας του αυτός, δεν θέλω να υποτιμώ ανθρώπους, που θέλουν να υποδεικνύουν την δική τους πολιτική στάση με κάποιες ενέργειες, αν το έκανε ως σόου ή όχι, δεν θα ήθελα για ανθρώπους που δούλεψα μαζί να πω πικρά λόγια" είπε για τον Δ. Καμμένο.

"Αυτό που είπα ότι δεν θέλω να λέω πράγματα για ανθρώπους που δούλεψα μαζί, ισχύει πάνω από όλα για τον Πάνο Καμμένο. Είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, πατριώτης και αυτό το υπογραμμίζω" και πρόσθεσε "διευκρινίζω ότι αυτό που είπα χθες εννοούσα ΝΔ και τα συνεταιράκια του ΚΙΝΑΛ. Καμία μομφή, καμία αιχμή για τον Πάνο Καμμένο. Στο κάτω - κάτω της γραφής είναι από τους ελάχιστους που σηκώνουν ανάστημα απέναντι σε όλο αυτό το διεφθαρμένο σύστημα και κυρίως σε εκείνους που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του νταβατζή στη δημόσια ζωή".

Για μια ενδεχόμενη συνεργασία πάλι με τον Πάνο Καμμένο τόνισε ότι "Δεν υπάρχει περίπτωση, με την έννοια του ότι όλα αυτά τα βαριά πράγματα που έχει πει για μένα, έχουν κλείσει όλα τα περιθώρια. Θα μπορούσε ίσως τον Οκτώβριο, Νοέμβριο αν είχε δεύτερες σκέψεις να κάναμε κάποιες κουβέντες... αλλά και τι δεν μου έχει πει. Οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια. Τα κλείνω εγώ τα περιθώρια".

"Τώρα που ηρέμησε πια η κυβέρνηση, που δεν έχει εσωτερικές αναταραχές, οι οποίες δημιουργούνται και από τη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου, νομίζω πιο συγκεκριμένα τώρα μπορεί να βγάλει το πρόγραμμα" ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα viral βίντεο για όσα έλεγε για τη Μακεδονία είπε "Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα