Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παίρνουν δέκα και δίνουν ένα

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παίρνουν δέκα και δίνουν ένα

Να αποδομήσει το αφήγημα του success story της κυβέρνησης αναφορικά με τις 100 αντιμνημονιακές ημέρες της κυβέρνησης επιχείρησε η Φώφη Γεννηματά, καταδικάζοντας παράλληλα τις πρακτικές, αλλά και τα προγράμματα της ΝΔ.

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ αποκήρυξε την τρομοκρατική ενέργεια κατά του ΣΚΑΙ. «Δεν αρκεί να καταδικάζουμε την τυφλή βία έχουμε υποχρέωση να την αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά» είπε και ζήτησε από όλες τις πλευρές να σταματήσουν τα  διχαστικά διλήμματα βάζοντας τέλος στο κλίμα τεχνικής όξυνσης που καλλιεργεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε αυστηρή κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση απορρίπτοντας το αφήγημα της περί εξόδου της χώρας στο ξέφωτο. 

Και αφού πρώτα υπενθύμισε ότι ούτε έχουμε βγει στις αγορές αλλά και ότι ούτε έχει υπάρξει αληθινή ανάπτυξη, καταλόγισε στους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ότι παίρνουν δέκα και δίνουν ένα.

Η επικεφαλής του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι σε κάθε ένα ευρώ για άμεσους φόρους αντιστοιχεί 1,5 ευρώ σε έμμεσους. 

Υποστήριξε επίσης ότι στη χώρα παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου κάθε άλλο παρά κλίμα ανάπτυξης υπάρχει. 

«Μεταβιβάσατε στο υπερταμείο εκατοντάδες ακίνητα ενώ ταυτόγχρονα χάσαμε την ευκαιρία να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» είπε. Ανέφερε επίσης ότι το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων έχει μειωθεί κατά 550 εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που τα αποτελέσματα από τον έλεγχο των φορολογικών λιστών και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων είναι ανύπαρκτα. 

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα πιο παλιό και από τον παλιό και προέβλεψε ότι η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θα φέρει νέα αδιέξοδα αλλά και τέταρτο μνημόνιο. 

«Λύση όμως δεν είναι να επιστρέψει η χώρα στην Δεξιά» είπε ειδικά όπως εξήγησε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσει τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα. 

«Δεν είναι το μέλλον της Ελλάδας μια ανάπτυξη για λίγους» υπογράμμισε και εξέφρασε την άποψη ότι πίσω από τους καυγάδες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι οι ίδιοι. 

Ζήτησε τέλος καθαρή εντολή για να αλλάξει η χώρα σελίδα. 

 

 

thetoc

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα