Έντονη διαμαρτυρία της Μόσχας στον Έλληνα πρέσβη για τις αντιρωσικές δηλώσεις

Έντονη διαμαρτυρία της Μόσχας στον Έλληνα πρέσβη για  τις  αντιρωσικές δηλώσεις

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα Αντρέα Φρυγανά, σε σχέση «με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την αντιρωσική ρητορική της Αθήνας», όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Στις 20 Ιουλίου στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο εξεφράσθη έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμη πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για πρόσκληση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για μία «φιλική συζήτηση». Παρά την έντονη τελικά αντίδραση της Ρωσικής πλευράς σχετικά με την απέλαση από την Ελλάδα των δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε άλλους δύο, στη συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα.

Νωρίτερα σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ ανάρτησε στο twitter το εξής σχόλιο:«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο. Το Αφιερωματικό έτος Ρωσία - Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών.

Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας. Η δήλωση της Μ. Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

 

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα