Σύσκεψη στην Αεροπορική Βάση Πυρόσβεσης Ελευσίνας με Τζανακόπουλο και Τόσκα

Σύσκεψη στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αεροπορική Βάση Πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, από όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στα μέτωπα των πυρκαγιών, είχαν απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσούβαλης με τους επικεφαλής της υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης οι κύριοι Τζανακοπουλος και Τόσκας επισκέφτηκαν τους τεχνικούς των αεροπλάνων κατάσβεσης στη βάση της Ελευσίνας, όπου και ενημερώθηκαν για την κατάσταση των αεροπορικών μέσων πυρόσβεσης. Ο κ. Τόσκας αφού ευχαρίστησε τα πληρώματα των αεροπλάνων που πετούν καθημερινά, σχεδόν ασταμάτητα, πάνω από τις εστίες των πυρκαγιών για να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα αλλά και το τεχνικό προσωπικό της Βάσης που συντηρεί τα αεροσκάφη, χαρακτήρισε τεράστια την προσφορά τους και στις μεταφορές και στην αεροπυρόσβεση.

«Είναι τεράστια η προσφορά σας στην Πατρίδα, την Πολιτεία και την κοινωνία. Κρατάτε αυτά τα αεροπλάνα, εκ των οποίων πολλά είναι παλιά, σε καλή κατάσταση για να πετούν και να εκτελούν την αποστολή τους όποτε χρειάζεται» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ευχαρίστησε τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό γιατί «όλη τη μέρα, με πολύ δουλειά και πολύ κούραση τα δικά σας αεροπλάνα πετάνε πάνω από τις φωτιές», σημειώνοντας πως το Καλοκαίρι, όλη η νότια Ευρώπη έχει προβλήματα με τις πυρκαγιές. «Σας ευχαριστούμε εκ μέρους της Κυβέρνησης και της κοινωνίας για όσα κάνετε» είπε.

Ο κ. Τόσκας, συμπλήρωσε τέλος πως «αύριο το πρωί θα κάνουμε την τελική επίθεση στις μεγάλες πυρκαγιές του Καλάμου και Καπανδριτίου, αλλά και στην Ζάκυνθο και την Ηλεία και πιστεύουμε ότι θα δώσουμε όσα περισσότερα αεροπλάνα διαθέτουμε για να τελειώνουμε με αυτές τις πυρκαγιές».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα