Το Δόγμα του Σοκ και οι dhmosiocrafus papagalius

Πιστεύω ότι οι Έλληνες καταλαβαίνουν το 'Δόγμα του Σοκ'. Το ζουν. Το ερώτημα είναι τι μπορούν να κάνουν. Ακούς πολύ συχνά ότι 'δεν υπάρχει εναλλακτική λύση', κι αυτό ακούγεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία έχουν παίξει πολύ καταστροφικό ρόλο, γεμίζοντας τον κόσμο με αίσθημα αδυναμίας. Κι αυτό είναι επικίνδυνο.

Μάϊος 2013 Ναόμι Κλάϊν - Συγγραφέας του βιβλίου ''Το Δόγμα του Σοκ''.

-Ήταν μια κρύα μέρα του Οκτώβρη και τα ρολόγια στο προτεκτοράτο έδειχναν 20:00. Οι ιθαγενείς, κάποιοι κουρασμένοι από την δουλειά στις συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα της εγχώριας αγοράς και οι υπόλοιποι απογοητευμένοι από τη συνεχιζόμενη εξαθλίωση και ανεργία, έλαβαν, κατά τη συνηθισμένη τους συνήθεια, την αγαπημένη τους θέση μπροστά από την οθόνη. Τα δελτία ενημέρωσης και προπαγάνδας του καθεστώτος ξεκινούσαν και ως ''καλοί,πειθήνιοι και υπάκουοι πολίτες'' όφειλαν να τα παρακολουθήσουν.

-'' Ο Πόλεμος είναι Ειρήνη. Η Ελευθερία είναι Σκλαβιά.Η Άγνοια είναι Δύναμη'' 1984- Τζωρτζ Όργουελ

- Οι παρουσιαστές φόρεσαν για ακόμη ένα βράδυ το πιο γοητευτικό τους χαμόγελο και η προπαγάνδα ξεκίνησε. Τα τηλεπαράθυρα άνοιξαν και οι αστέρες της πολιτικής διανόησης και της τηλεοπτικής νομενκλατούρας άρχισαν να αναλύουν για ώρες τα πως και τα γιατί της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και εν τέλει της πολιτιστικής κατάρρευσης της κοινωνίας αφήνοντας έξω από την κουβέντα τα προφανή αίτια.

- Oι lamogius politicus σε αγαστή συνεργασία με τους dhmosiocrafus papagalius προσπαθούν να δημιουργήσουν τη νέα γενιά πολίτη, τον homo mnemonius που θα ακούει- υπακούει και δεν θα αντιδρά.

- Την ίδια ώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η έκθεση του ΔΝΤ είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει περιθώρια για παρανόηση ούτε ελπίδες για τη πολυπόθητη πολιτική στήριξη στην οποία αποσκοπούσε το κυβερνητικό επιτελείο με το δεύτερο ταξίδι στην Αμερική. Το χρέος δεν βγαίνει. Το προτεκτοράτο πρέπει να πληρώσει. Ο τρόπος πληρωμής τους είναι αδιάφορος, αρκεί να πάρουν αυτά που επιθυμούν. Η Κριστίν ήταν σαφέστατη στην κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή Αντώνη. Το ΔΝΤ δεν είναι σαν τους Ευρωπαίους που με πλαστά στοιχεία και δήθεν πλεονασματικό προϋπολογισμό θα αντιμετωπίσει φιλικά την Ελλάδα.

-«Κυβερνήσεις και λαοί που ουρλιάζουν από τον πόνο υποχρεώνονται να γονατίζουν μπροστά μας τσακισμένοι, τρομοκρατημένοι και κομματιασμένοι, ικετεύοντας για ένα ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας εκ μέρους μας. Όμως εμείς γελάμε απάνθρωπα στα μούτρα τους και τα βασανιστήρια συνεχίζονται αμείωτα». Ντέιβισον Μπαντού-πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ -απόσπασμα από το βιβλίο Το Δόγμα του Σοκ.

- Η είδηση στη μικρή κοινωνία της Λέσβου έσκασε σαν βόμβα: Στην κατάσχεση σπιτιού, όπου μένει μια εξαμελή οικογένεια, προχωρά το κράτος, για χρέη στην Εφορία ύψους 2.268 ευρώ.Πρόκειται για την οικογένεια ενός 45χρονου συμβασιούχου. Η γυναίκα του είναι άνεργη εδώ και τρία χρόνια. Οι δυο τους και τα τέσσερα παιδιά τους -ηλικίας 11, 9, 7 και 4 χρονών- ζουν σε ένα σπίτι 60 τετραγωνικών μέτρων προσπαθώντας να επιβιώσουν με 800 ευρώ το μήνα.

Σε λίγο καιρό, θα προστεθούν κι άλλες τέτοιου είδους ειδήσεις στη καθημερινότητα του Έλληνα. Μετά την πρώτη γροθιά στο στομάχι της βαθιά άρρωστης κοινωνίας μας, δεν θα κάνουν καμία απολύτως εντύπωση.Θα πάρουν κι αυτές τη θέση τους δίπλα στις καθημερινές αυτοκτονίες. Αυτοκτονίες,κατασχέσεις,πλειστηριασμοί,ξανά αυτοκτονίες. Σημεία των καιρών θα πουν οι ειδικοί. Νούμερα θα πουν οι οικονομολόγοι.

''Νο people no problems'' θα αποφανθεί το ΔΝΤ.

- « Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους, η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά » Αριστοτέλης, Πολιτικά.

- Στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων η έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ότι κακώς η Ελλάδα μείωσε τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης και έδωσε πλεονέκτημα στην κατανάλωση του έναντι της βενζίνης. Παράλληλα τονίζει ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Την ίδια ώρα μαθαίνουμε ότι το οικονομικό επιτελείο και οι εγχώριοι Ελληνόφωνοι διοικητές έχουν υποβάλλει αίτημα όπου ζητούν- παρακαλούν προκειμένου να καταφέρουν να παραμείνουν στις θεσούλες τους να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο Θέρμανσης. Κάπου στο βάθος ακούγεται η φωνή του Μπαρόζο να λέει στο διοικητή Αντώνη κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στις Βρυξέλλες ότι η τρόικα δεν έρχεται στην Αθήνα για να είναι ευχάριστη.

- Τα δελτία προπαγάνδας συνεχίζονταν και οι πολίτες παρακολουθούσαν ενώ στο υπουργείο Οικονομικών, υπουργός, γραμματείς και Φαρισαίοι μελετούσαν τον τρόπο που το περιουσιολόγιο θα γινόταν ο τρόπος να εισπράξουν ό,τι είχε απομείνει στους ταλαίπωρους ιθαγενείς. ''Να αλλάξουμε το νόμο για τη φοροδιαφυγή'' ακούστηκε μια φωνή. ''Να συνεργαστούμε με ιδιώτες και να γίνουν προσλήψεις ελεγκτών-εφοριακών που θα λειτουργούν ως φοροεισπρακτόρες-καταγραφείς'' είπε ανέκφραστος ο άντρας με το σκούρο κουστούμι και χαμογέλασε.

- Σ ένα σχολείο στη Θράκη μέσα σε μια παγωμένη αίθουσα 5 μαθητές και η δασκάλα. Τα παιδιά γράφουν έκθεση. ''Να είμαστε έτοιμοι,κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα'' τελειώνει την έκθεση του ο Κώστας χρησιμοποιώντας τη ρήση του ποιητή και βγαίνει να παίξει στο φως της Ελλάδας!

Σας φιλώ γλυκά,

η Οχιά για το madata.gr !!!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα