Καλλιάνος: Έρχεται μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Ρεκόρ θερμοκρασίας για την εποχή

Τη σκυτάλη σ’ έναν μίνι καύσωνα δίνει ο φονικός κυκλώνας Ιανός. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για μεταβολή του καιρού από το προσεχές Σαββατοκύριακο μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.  

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ο υδράργυρος θα ξεπεράσεις τους 36 βαθμούς Κελσίου. Όπως δήλωσε στον ρ/σ «Θέμα», όλα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως από το Σάββατο -και ιδιαίτερα από την Κυριακή- αναμένονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, «το Σάββατο και ειδικά το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, ο υδράργυρος θα ξεπεράσει 35 βαθμούς Κελσίου».

«Μπορώ να πω ότι θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. Μιλάμε για τιμές ρεκόρ για Οκτώβρη μήνα, τιμές που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση γιατί χρόνια είχα να δω τέτοιες θερμοκρασίες. Όλα τα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με αυτό το ενδεχόμενο», κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι η Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Το τριήμερο των υψηλών θερμοκρασιών ξεκινά από την Κυριακή μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα της χώρας και στην Πελοπόννησο.  

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα