Κακοκαιρία και την Τρίτη, ξανά καλοκαίρι από Τετάρτη

Κακοκαιρία και την Τρίτη, ξανά καλοκαίρι από Τετάρτη

Μια τελευταία μέρα έντονων βροχοπτώσεων έχουμε μπροστά μας και από τα μέσα της βδομάδας, οδηγούμαστε σταδιακά σε καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες.

Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης περιμένουμε κατά βάση μέτριας έντασης βροχές στα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ θα βρέξει λίγο και στο ΒΑ Αιγαίο. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια οι βροχές θα επηρεάσουν κατά διαστήματα το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις ορεινές –ημιορεινές περιοχές.

Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται στη κεντρική και δυτική Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη κατά τη διάρκεια των πιο θερμών ωρών της ημέρας, το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο καιρός μέχρι το βράδυ θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στα δυτικά τους 33-35 βαθμούς και 33-34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Μικρή πτώση αναμένεται ως προς τις μέγιστες τιμές στο Αιγαίο, που θα είναι κοντά στους 29-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, βοριάδες μέχρι 5 και στο Αιγαίο και μόνο στα νότια θα πνέουν δυτικοί 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχουμε λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη, με βροχές κατά περιόδους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 23-33 βαθμούς με βοριάδες 3-5 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης περιμένουμε ηλιοφάνεια και το μεσημέρι νεφώσεις με τοπικές βροχές, και στις γύρω περιοχές πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 23-33 βαθμούς, με βοριάδες 3-5  ενισχυόμενοι το βράδυ στα 6-7 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια .

Δεν θα λείψουν όμως οι μεσημεριανές και απογευματινές βροχές στα  δυτικά και νότια ορεινά  και στην Κρήτη, σε τοπικό όμως επίπεδο. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια αλλά σε μικρή άνοδο στις υπόλοιπες περιοχές και οι άνεμοι βόρειοι ενισχυόμενοι μέχρι 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Κλείνοντας, την Πέμπτη η μέρα θα είναι ηλιόλουστη με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 33-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και θα ανέβει λίγο και στο ανατολικό Αιγαίο, με βοριάδες μέχρι 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

mega

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα