Έντονα καιρικά φαινόμενα από τη ψυχρή λίμνη - Ισχυρές καταιγίδες και προβλήματα από την κακοκαιρία

Έντονα καιρικά φαινόμενα από τη ψυχρή λίμνη - Ισχυρές καταιγίδες και προβλήματα από την κακοκαιρία

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά μοντέλα, η ψυχρή λίμνη που είχε σχηματιστεί στην Ιταλία κινήθηκε γρήγορα στην χώρα μας, εισερχόμενη από τα βορειοδυτικά.

Ισχυρές βροχοπτώσεις καταγράφηκαν σε Ήπειρο, δυτική και κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ισχυρή βροχόπτωση καταγράφεται στην Ελευσίνα και άλλες περιοχές της δυτικής Αττικής, στη Βοιωτία, το Μέτσοβο και πολλές ακόμη περιοχές της Ηπείρου και τα Γρεβενά.

Από την κακοκαιρία προβλήματα σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Πλημμύρες σημειώθηκαν και στη Φθιώτιδα, ενώ στο Κιλελέρ και σε άλλες περιοχές της Λάρισας ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες και πτηνοτροφικές μονάδες.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Στους πολίτες συνίσταται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί αφενός λόγω της αυξημένης κεραυνικής δραστηριότητας, αφετέρου λόγω της αυξημένης έντασης που προσδίδει στην κακοκαιρία οι υψηλές θερμοκρασίες και η ανομβρία των προηγούμενων ημερών.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα