Έρχεται κακοκαιρία από το μεσημέρι: Που θα σημειωθούν ακραία φαινόμενα

Έρχεται κακοκαιρία από το μεσημέρι: Που θα σημειωθούν ακραία φαινόμενα

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Η ηλιοφάνεια θα διακοπεί απότομα και θα δώσει τη θέση της σε επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα συγκαταλέγεται και η Αθήνα.

Αναλυτικότερα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) αναφέρεται εκ νέου στο φαινόμενο της ψυχρής λίμνης, σημειώνοντας πως η ψυχρή λίμνη στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας, θα έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr την εκδήλωση τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων κατά τη διάρκεια της Τρίτης.

Τα φαινόμενα, όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή, θα είναι περισσότερο γενικευμένα και πιο έντονα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Τρίτης, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα, παρουσιάζονται στο χάρτη που ακολουθεί:

Έρχεται κακοκαιρία από το μεσημέρι: Που θα σημειωθούν ακραία φαινόμενα με καταιγίδες και χαλάζι [χάρτες - γραφήματα]

Όπως αποτυπώνεται στον χάρτη η Αττική είναι μέσα στις περιοχές που θα πληγούν από έντονα φαινόμενα.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα στη Μακεδονία. Γράφει σχετικά:

Φίλες και Φίλοι, Προσοχή!

Aπό το απόγευμα σήμερα Τρίτη 23/6 και μετά και κυρίως προς τις πρώτες βραδινές ώρες απόψε, τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για καταιγίδες στη Μακεδονία που κυρίως στη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, Πιερίας αλλά και της Χαλκιδικής δεν αποκλείεται να έχουν τη μορφή μπουρινιού με έντονα φαινόμενα (έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, πολύ ισχυρό άνεμο ή και χαλάζι)!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

 

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: Mεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά και την Εύβοια, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: Mεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα