Συννεφιά, τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας - Ηπρόγνωση του καιρού

Συννεφιά, τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας - Ηπρόγνωση του καιρού

Τοπικές βροχές στο Αιγαίο και στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται στο Αιγαίο, στα ανατολικά της Θράκης, στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τοπικές βροχές αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής στην Κρήτη ενδέχεται να είναι σχετικά υψηλά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 9, στη Θεσσαλία από 1 έως 10, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 10, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 15 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 12.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα βόρεια θα γίνουν πρόσκαιρα βόρειοι και βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Πατραϊκός Κόλπος όπου οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα