Κακοκαιρία Διδώ: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες

Κακοκαιρία Διδώ: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες

Η επέλαση της  κακοκαιρίας «Διδώ» με τις βροχές και τις καταιγίδες 

Αναλυτικά η πρόγνωση: 

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-12-2019

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες, που το βράδυ από τα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και στο Ιόνιο μέχρι 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-12-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά,το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.

Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-12-2019

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 8 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-12-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο νότιο Αιγαίο 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα