Καιρός: Πού έφτασε η θερμοκρασία στους -4,3; Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες

Αρκετά κάτω από το μηδέν κατέβηκε η ελάχιστη θερμοκρασία σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους μείον 4,3 βαθμούς στο Παρανέστι και στο Νευροκόπι. Οι ασθενείς άνεμοι, σε συνδυασμό με την έλλειψη νεφοκάλυψης στην Ανατολική Μακεδονία, είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη ψύξη του αέρα κοντά στο έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Στο Ανήλιο Μετσόβου το θερμόμετρο έπεσε στους μείον 3,8 βαθμούς, στη Βλάστη Κοζάνης στους μείον 3,2 και στον Άγιο Παύλο Ημαθίας στους μείον 2,8 βαθμούς. Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας η θερμοκρασία ήταν ακόμη χαμηλότερη (Χ/Κ Καϊμακτσαλάν -6,4, Καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών -5,4, Χ/Κ Βασιλίτσας -4,5).

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Ακολουθεί η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου...

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές σε όλη τη χώρα, όμως στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Λίγα
χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς
και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα