Κυριακή με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες

Κυριακή με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες

Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Για σήμερα Κυριακή, αναμένουμε στα δυτικά της χώρας νεφώσεις με βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς βροχές κατά τόπους, που από το βράδυ θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική, θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένουμε σε ότι αφορά τη δυτική και κεντρική Μακεδονία αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι, ανατολικοί – βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι, νότιοι – νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι, ανατολικοί – βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Γρήγορα από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα

Για τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

www.real.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα