Σάκης Αρναούτογλου: Πότε καταρρέει ο αντικυκλώνας, έρχονται καταιγίδες στην Ελλάδα

Καλοκαιρινό είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα και τα επόμενα 24ωρα, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λιακάδα θα επικρατεί και καλοκαιρινές συνθήκες, όπως λέει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πάντως δεν θα λείψουν κάποιες βροχές στα Δωδεκάνησα, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που στροβιλίζεται πάνω από την Κύπρο. Από 'κει και πέρα μέχρι και την Κυριακή ο καιρός στην Ελλάδα, αλλά και σχεδόν ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη θα διατηρηθεί καλοκαιρινός.

Πότε αναμένεται σημαντική αλλαγή όμως. Από τις 22 - 23 Οκτωβρίου, όταν και τα χαμηλά βαρομετρικά από την κεντροβόρεια Ευρώπη θα αρχίσουν να κατηφορίζουν προς τα νότια, μετά την κατάρρευση του αντικυκλώνα.

Από την Πέμπτη μάλιστα η Ευρώπη θα χωριστεί στα δύο.

Το σύστημα που θα φέρει βροχές μετά τις 23 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί τη Μεσόγειο και δώσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ιταλία, τα οποία θα επηρεάσουν τη δυτική Ελλάδα με καταιγίδες.
Καύσωνας σε Συρία και Λίβανο

Ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για καύσωνα που χτυπάει Συρία και Λίβανο.

«Κύμα καύσωνα και καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζονται σε διάφορα μέρη της Συρίας και του Λιβάνου.

Μια μεγάλη καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα της Συρίας και στα βόρεια και δυτικά τμήματα τους Λιβανου, καθώς πολλές και καταστροφικές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρων εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών (δείτε πιο κάτω σχετικό ποστ) και των ισχυρών ιδιαίτερα ξηρών ανατολικών ανέμων που έπνεαν κυρίως χθες στην περιοχή.

Πυρκαγιές σάρωσαν τα δάση γύρω από τις πόλεις Mechref στο Kfar Matta και Daqoun στην περιοχή Chouf στο Λίβανο. Επιπλέον πυρκαγιές έχουν αναφερθεί και κατά μήκος της Συριακής ακτής γύρω απο τις πόλες Ταρτούς και Λατάκια».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα