Έρχεται καυτή εβδομάδα - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών

Έρχεται καυτή εβδομάδα - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών

Ένα νέο -παρατεταμένο αυτή τη φορά- κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από την Παρασκευή έως και το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου, με τη θερμοκρασία κατά τόπους να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ελάχιστη θερμοκρασία ιδίως στα αστικά κέντρα θα διατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις σε υψηλά επίπεδα για αρκετές διαδοχικές μέρες, προσδίδοντας χαρακτηριστικά καύσωνα στο νέο κύμα ζέστης. Το μεσημέρι της Παρασκευής η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στη θεσσαλική πεδιάδα και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε αρκετές ακόμη περιοχές θα πλησιάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, κατά το προσεχές διάστημα θα ενισχυθεί η ξηρασία, η οποία, σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής 

Την Παρασκευή, που το μελτέμι στο Αιγαίο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα πέντε με έξι μποφόρ, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών θα είναι υψηλός σε αρκετές περιοχές λόγω των ζεστών και ξηρών συνθηκών.

Βαθμός επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών την Παρασκευή

Εξάλλου, το μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο, θα ενισχυθεί από το Σάββατο 10 Αυγούστου και θα φτάνει τοπικά τα επτά μποφόρ, με ενδεχόμενο να προκληθούν μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα