Σιέρα Λεόνε: Εικόνες σοκ από τις κατολισθήσεις. Πάνω από 300 νεκροί. Bίντεο

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από στο Φριτάουν της Σιέρα Λεόνε, που μετρά εκατοντάδες νεκρούς μετά από τις πρωτοφανείς πλημμύρεςκαι τις κατολισθήσειςπου παρέσυραν σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά τους. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο πρόεδρος της χώρας Ερνεστ Μπάι Κορόμα απευθύνει έκκληση για «επείγουσα βοήθεια», ενώ και η βασίλισσα της pop, Μαντόνα, προσπαθεί με τις αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την διεθνή κοινότητα.
Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια "μοιράστηκε" μέσω του λογαριασμού της στο instagram βίντεο, που έχουν καταγράψει τη στιγμή που μια πολυκατοικία καταρρέει και γίνεται συντρίμμια μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Σοκαρισμένη και η ίδια από τις εικόνες, σχολιάζει στην ανάρτησή της: «Προσευχηθείτε για την Σιέρα Λεόνε! Ραγίζει η καρδιά μου σε αυτό το θέαμα».

Η βασίλισσα της pop ανέβασε ακόμη ένα βίντεο με τα "ποτάμια" λάσπης που παρασύρουν τα πάντα το πέρασμά τους στην περιοχή γράφοντας: «Είναι τόσο τρελό αυτό που γίνεται στην Σιέρα Λεόνε. Κατολισθήσεις στο Φριτάουν!! Πάνω από 300 νεκροί. Χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν και άνθρωποι αγνοούνται. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού, ο επίσημος απολογισμός έχει φθάσει τους 312 νεκρούς και 3.000 άστεγους, αλλά οι αρχές δηλώνουν ότι χιλιάδες άνθρωποι αγνοούνται στην πρωτεύουσα της μικρής, φτωχής χώρας της Δυτικής Αφρικής.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα