Σκρέκας – Όλοι θα λάβουν ποσοστό επιδότησης, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων

Σκρέκας – Όλοι θα λάβουν ποσοστό επιδότησης, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων

Όλοι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων θα λάβουν ποσοστό επιδότησης, σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας για τα μέτρα ενεργειακής στήριξης των νοικοκυριών.


«Επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος ώστε οι καταναλωτές να μη δουν μεγάλες αυξήσεις. Ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KW το μήνα δεν θα δει αύξηση πάνω από 1 – 2 ευρώ. Είχαμε ζητήσει από τη ΔΕΗ και από άλλους παρόχους για τους καταναλωτές που καταναλώνουν ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι τις 600 KW, δηλαδή το 80% των νοικοκυριών, δεν θα έβλεπαν ανατίμηση στους λογαριασμούς πάνω από 1 – 2 ευρώ. Αυτό άλλαξε χθες και από 30 ευρώ επιδότηση ανέβησε στα 60 ευρώ η ΜW. Επιπλέον γι αυτούς που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου ανέβηκε η επιδότηση στα 80 ευρώ η ΜW», δήλωσε ο κ. Σκρέκας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός, σημείωσε παράλληλα, σύμφωνα με την ertnews.gr, ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική πια. Έχουμε και τις τιμές στις τιμές του φυσικού αερίου που έχει αυξηθεί σχεδόν 6 φορές σε σχέση με πέρυσι», γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει χθες τον υπερδιπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης που από τα 70 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, τώρα θα ανέβει στα 170 εκατ. ευρώ. Άρα θα έχουμε ένα επίδομα θέρμανσης που θα είναι δύο με δυόμιση φορές μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Οι δικαιούχοι ενίσχυσης θα πάρουν ένα επίδομα το οποίο θα απαλύνει αυτή την τεράστια αύξηση στο φυσικό αέριο».

https://www.in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα