Καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το δάνειό σας

Καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το δάνειό σας

Συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο οι καθυστερήσεις είναι πολλές, καθώς μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε αναρτηθεί η πλειονότητα επιδομάτων και αποζημιώσεων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγηθούμε σε παράταση της προθεσμίας υποβολής, καθώς ο χρόνος δεν κρίνεται αρκετός ώστε να ολοκληρώσουν τις δηλώσεις τους οι πολίτες.

Σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ, τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν το Σεπτέμβριο με την πρώτη δόση τον ίδιο μήνα, και η πληρωμή θα γίνει σε έξι δόσεις, με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες.

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το δάνειό σας
Ρύθμιση δανείων γίνεται είτε με απευθείας διαπραγμάτευση με την τράπεζα, αλλά και μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού, που τρέχει κανονικά.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις εταιρίες διαχείρισης, καθώς ζητούν προκαταβολή ώστε να προχωρήσουν σε ρύθμιση. «Ζητούν 30% προκαταβολή μετρητά, και μετά συζητούν τη ρύθμιση. Αυτό πρέπει με κάποιο τρόπο να αλλάξει», τόνισε η ίδια.

Τέλος Ιουλίου η απόφαση του ΣτΕ που «ξεκλειδώνει» δώρα, αναδρομικά & επικουρικές
Αναδρομικά για όλες τις συντάξεις αναμένεται να επικυρώνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται στα τέλη Ιουλίου.

Με την ίδια απόφαση αναμένεται να κλείσει και ο δρόμος για νέες διεκδικήσεις από συνταξιούχους που δεν έχουν καταθέσει προσφυγές για να τους επιστραφούν περικοπές δώρων και επικουρικών συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά στις επικουρικές, η απόφαση φαίνεται πως θα αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων που λάμβανε επικουρική σύνταξη από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016, ενώ τα αναδρομικά ποσά στα δώρα αφορούν στο σύνολο των συνταξιούχων που είχαν συμπληρώσει τα 60 έτη το διάστημα Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με το ταμείο, οι συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν:

-Δημόσιο από 1.107 έως 2.921€

-ΙΚΑ από 687 έως 1.883€

-ΔΕΚΟ και Τράπεζες από 916 έως 3.294€

-ΤΕΑΥΕΚ από 835 έως 2.689€

-ΝΑΤ από 589 έως 2.352€

https://www.megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα