Έρχεται διπλή πληρωμή στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Έρχεται διπλή πληρωμή στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η διπλή πληρωμή στους ιδιοκτήτες ενοικίων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Πρόκειται για ιδιοκτήτες που είτε δεν έλαβαν καθόλου το μίσθωμα από τον ενοικιαστή τους είτε το έλαβαν μειωμένο κατά 40%.  
Ωστόσο οι διασταυρώσεις για τον Μάρτιο αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων εντοπισθούν ότι δεν έπρεπε να λάβουν την αποζημίωση από το κράτος για τον μήνα Μάρτιο να επιστρέψουν τα χρήματα που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρηματικά ποσά από 15.000 δηλώσεις COVID που έγιναν το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 είναι ήδη εκκαθαρισμένες και έτοιμες να συμψηφιστούν μόλις προκύψουν νέες φορολογικές υποχρεώσεις των δικαιούχων το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ σημειώνεται ότι 155.000 νέες δηλώσεις υποβλήθηκαν για το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Συνολικά το διάστημα Μαρτίου - Οκτωβρίου 2020 έγιναν συμψηφισμοί σε 232.000 φορολογούμενους με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 44,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, για το διάστημα Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου πιστώθηκαν σε 307.000 ΑΦΜ περί τα 142,5 εκατ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι έως τις 19 Απριλίου έχουν προθεσμία για τις διορθώσεις στις δηλώσεις COVID των μηνών Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020 έτσι ώστε να γίνουν οι καταβολές των ποσών ή οι συμψηφισμοί με οφειλές στην εφορία που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα