Δώρο Πάσχα 2020: Πότε θα δοθεί - Τι ισχύει για τους εργαζομένους με αναστολή σύμβασης

Δώρο Πάσχα 2020: Πότε θα δοθεί - Τι ισχύει για τους εργαζομένους με αναστολή σύμβασης

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του, από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τις έως σήμερα προβλέψεις για τα μέτρα στήριξης, πρέπει να καταβάλουν το δώρο στις προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες.

Στην περίπτωση που η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το τμήμα του δώρου του Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό.

Oπως τόνισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης η καταβολή προς όλους τους εργαζόμενους είναι διασφαλισμένη. Οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους ή πλήττονται θα μπορεί να καταβληθεί μέχρι το καλοκαίρι. Μέχρι τις 30/06. Με απόφαση του πρωθυπουργού το τμήμα του Δώρου που δεν θα καταβληθεί θα καταβληθεί στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καταληκτική ημέρα για την καταβολή του όπως ίσχυε υπό κανονικές συνθήκες το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη. Για το Δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα