Έρχεται νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης, περισσότεροι οι δικαιούχοι - Πότε αρχίζει η διάθεσή του

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα επιδόματα και τα κοινωνικά μερίσματα αποκάλυψε το πρωί μιλώντας στο OPEN, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Για το επίδομα θέρμανσης τόνισε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να δοθεί το σύνολο του επιδόματος μέσα στο έτος, και όχι ένα ποσό για προκαταβολή.

Για το ενδεχόμενο να δοθεί κοινωνικό μέρισμα «τύπου 13ης σύνταξης» επισήμανε ότι «έχουμε δείξει ότι νοιαζόμαστε για τους πολίτες». «Το δείξαμε με τον ΕΝΦΙΑ, το δείξαμε και με το επίδομα θέρμανσης, για το οποίο βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της απόφασης και στόχος είναι η καταβολή του επιδόματος να γίνει εξ ολοκλήρου μέσα στο 2019», πρόσθεσε.

Για το δημοσιονομικό κενό επανέλαβε ότι δεν υπάρχει, ενώ το πλεόνασμα που υπολογίζει στα 300 εκατ. ευρώ, είπε ότι θα δοθεί στους ασθενέστερους. 

Για το επίδομα θέρμανσης, τόνισε ότι σχεδιάζεται να δοθεί νωρίτερα. Όπως είπε, δεν πρόκειται να δοθεί κάποια προκαταβολή του επιδόματος, αλλά όλοι όσοι βάλουν πετρέλαιο τον Οκτώβριο, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα λάβουν εντός του έτους το σύνολο του επιδόματος. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι με στόχο να ληφθεί το επίδομα από περισσότερα νοικοκυριά, η κυβέρνηση εξετάζει την χαλάρωση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Σημειώνεται ότι οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί στο 1,02 ευρώ το λίτρο, κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσής του στην αγορά, στις 15 Οκτωβρίου. 

Η τιμή προκύπτει με βάση τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου / ευρώ και είναι φθηνότερη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 (1,145 ευρώ) αλλά και με την τιμή που διαμορφώθηκε τον Απρίλιο, στη λήξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά (1,079 ευρώ).

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ πολλών άλλων, και στο επίδομα θέρμανσης. 

Είπε συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης για το σχετικό επίδομα: 

«...εφέτος, μάλιστα, θα δοθεί αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια από πέρυσι και νωρίτερα από κάθε φορά. Αλλά και με μία ουσιαστική διαφορά. Προσέξτε: Αντί οι δικαιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και ύστερα να περιμένουν το επίδομα, αυτό θα τους καταβάλλεται εγκαίρως. Και στο χέρι τους! Πρόκειται για μία ακόμη τολμηρή απόφαση της κυβέρνησης που λαμβάνεται πέρα από τις δεσμεύσεις της. Και που, βέβαια, σηματοδοτεί ποιος είναι πραγματικά με το μέρος των πολλών.»

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα