Μόσιαλος: "Στάση πληρωμών εάν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο"

«Εθνικό συμφέρον» χαρακτήρισε  ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή, μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μόσιαλος προειδοποίησε μάλιστα ότι αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο αυτό θα συνεπάγεται  στάση πληρωμών, δηλαδή μετά τις 15 Ιουλίου δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις!

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίσθηκε επίσης ότι εάν  η κυβέρνηση δεν έβαζε φόρους δε θα μπορούσε να εκπληρώσει τους στόχους της,  αλλά πρόσθεσε ότι σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να περιμένει κανείς περισσότερα.

Κατά τον κ. Μόσιαλο το δημοψήφισμα θα έχει  «τεράστιο νόημα»  και θα περιλαμβάνει μία ευρύτατη γκάμα ερωτήσεων που αφορούν στα ευρύτερα αίτια της κρίσης, όχι  μόνο για τον  εκλογικό νόμο, αλλά και για το πολιτικό σύστημα που δεν ικανοποιεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Για το εάν το δημοψήφισμα θα περιλαμβάνει το ερώτημα για άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, δήλωσε ότι θα είναι μία μεγάλη διαδικασία και καμία άποψη δε θα μείνει εκτός διαλόγου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης η κυβέρνηση ήδη έχει αναδιαπραγματευθεί  το μνημόνιο, καθώς πέτυχε τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και το ότι προϊόν διαπραγμάτευσης ήταν το γεγονός ότι  δεν κόπηκαν τελικά  ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Στην ίδια συνέντευξή του ο κ.  Μόσιαλος είχε την πρώτη «κόντρα» με τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκη, όταν δήλωσε ότι  ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς «άρχισε να τηλεφωνεί σε συντάκτες και διευθυντές εφημερίδων και να προτείνει ακόμα και ονόματα» και ότι «αντί να δεχτεί τη συγκυβέρνηση έβαζε όρους μικρών χρονοδιαγραμμάτων»,  σχετικά με το «ναυάγιο» της απόπειρας συγκυβέρνησης.

Ο κ. Μιχελάκης από την πλευρά του έκανε λόγο για ψεύδη και ανυπόστατα γεγονότα που δε συνέβησαν ποτέ. «Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε πίσω» ανέφερε   ο κ. Μιχελάκης που χαρακτήρισε τον κ. Μόσιαλο σαν  «προσωπικό υβριστή του κ. Σαμαρά».



Δείτε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Μόσιαλου στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι"

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα