Βερολίνο: Περιορισμοί σε αφίξεις από Κύπρο. Πλήγμα για τον τουρισμό και στην Ισπανία

Βερολίνο: Περιορισμοί σε αφίξεις από Κύπρο. Πλήγμα για τον τουρισμό και στην Ισπανία

Περιοχή υψηλού κινδύνου η Κύπρος λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων - καραντίνα σε όσους επιστρέφουν στη Γερμανία. Πλήγμα για τον τουρισμό και στην Ισπανία. Διαβάστε τι γράφει η DW.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών θα δημοσιεύσει στην πορεία της ημέρας  επικαιροποιημένες ταξιδιωτικές οδηγίες για όλες τις χώρες αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Κύπρος χαρακτηρίζεται πλέον περιοχή με εξαιρετικά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Αιτία είναι η αύξηση των κρουσμάτων ανά 100.000 εντός μιας εβδομάδας στα 580, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Στη Γερμανία ο αριθμός αυτός κυμαίνεται στο 6,5.

Ως συνέπεια αυτής της κατάταξης, οι εισερχόμενοι από την Κύπρο στη Γερμανία που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορωνοϊό, θα μπαίνουν για 10 ημέρες σε καραντίνα. Προσκομίζοντας αρνητικό τεστ θα έχουν όμως τη δυνατότητα να περιορίσουν την καραντίνα στις πέντε ημέρες. Επίσης, οι εισερχόμενοι από την Κύπρο στη Γερμανία θα πρέπει να έχουν προηγουμένως συμπληρώσει ψηφιακή δήλωση εισόδου στη χώρα.

Αυτό δεν ισχύει για όσους έρχονται στη Γερμανία από την Ελλάδα...

διαβάστε αναλυτικά στο tornosnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα