Πύρινη κόλαση στην Κύπρο: Εκκενώνονται χωριά – Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο: Εκκενώνονται χωριά – Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι του Σαββάτου πυροσβέστες στην κοινότητα Αρακαπά της Κύπρου, ενώ απειλούνται και σπίτια. Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς θα συνδράμει και η Ελλάδα με την αποστολή δύο Canadair CL-415. 

 
Η πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου και εκτός από την εν λόγω κοινότητα έχουν εκκενωθεί ακόμη τα χωριά Επταγώνια, Συκόπετρα, Μελίνη και Οδού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ το εκτός υπηρεσίας προσωπικό της Πυροσβεστικής κλήθηκε για ενισχύσεις. Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε τη συνδρομή πτητικών μέσων από το Ισραήλ και την ΕΕ. 

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την πυρκαγιά στην κοινότητα Αρακαπά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέλαβε τον τομέα προστασίας της κοινότητας Αρακαπά και το Τμήμα Δασών τον δασικό τομέα της περιοχής», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής. 


Και πρόσθεσε: «Η πυρκαγιά είναι πολύ πλησίον της κοινότητας Αρακαπά και η ΠΥ αναλαμβάνει την επιχειρησιακή ευθύνη. Αποστέλλονται πολλές επίγειες δυνάμεις. Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα. Η πυρκαγιά απειλεί κατοικίες. Μέλη του Σταθμού Υπαίθρου Λευκάρων εκκενώνουν κατοικίες – ενημερώνεται η Αστυνομία και η Πολιτική ‘Αμυνα για εκκένωση του χωριού».

 

Εν τω μεταξύ σε ανάρτησή του στο twitter ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιεί ότι κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δύο Canadair CL-415 αναχωρούν άμεσα για να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσής της. «Η Ελλάδα πάντα στο πλευρό της Κύπρου που δοκιμάζεται από μεγάλη πυρκαγιά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα