Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο

Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα εδώ και ένα μήνα, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Κύπρο, από σύνολο 1176 εργαστηριακών διαγνώσεων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 1.021.

Το ένα άτομο εντοπίστηκε θετικό στον ιό από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζόμενων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση σταδιακής άρση των περιορισμών. Πρόκειται για εργαζόμενη σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάφο. Δεύτερο άτομο θετικό στον κορωνοϊό εντοπίστηκε από εξετάσεις που έγιναν με ιδιωτική πρωτοβουλία. Το περιστατικό αφορά ποδοσφαιριστή της Δόξας Κατοκωπιάς που ήρθε στην Κύπρο στις 10 Ιουλίου από τη Σερβία. Εντοπίστηκε από τον τακτικό έλεγχο που διενεργεί η ομάδα στους ποδοσφαιριστές της.

Τα άλλα πέντε άτομα είναι μετανάστες στους οποίους διενεργήθηκε έλεγχος πριν την ένταξή τους σε κέντρο φιλοξενίας. Είχαν φτάσει στα κατεχόμενα από τη Συρία μέσω Τουρκίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας μέχρι τις 9 Ιουλίου σημειώθηκαν 26 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό. Για 19 εξ αυτών η αιτία θανάτου ήταν η ασθένεια COVID-19.

Συνολικά μέχρι τις 9 Ιουλίου ανάρρωσαν 845 ασθενείς δηλαδή ποσοστό 85,9%, ενώ νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 32 άτομα (ποσοστό 3,2%).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα