Κύπρος: Δύο κρούσματα κορονοϊού από έλεγχο επιβατών και επαναπατρισθέντων

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι από σύνολο 1.039 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν στη χώρα δύο κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι πλέον σε όλα τα νοσηλευτήρια παγκύπρια, δε νοσηλεύεται κανένας ασθενής της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα θετικά στον ιό άτομα εντοπίστηκαν από 636 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων. Σημειώνεται ότι έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των δύο θετικών στον ιό ατόμων, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, δεν ολοκληρώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις.

Από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, υπήρξαν αποτελέσματα για 165 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 6 διαγνώσεις.

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 72 εργαστηριακές διαγνώσεις, και από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 160 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 988.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα