Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κύπρο - Λουκέτο στο νοσοκομείο

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κύπρο - Λουκέτο στο νοσοκομείο
Σαράντα έξι είναι πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, μετά και την ανακοίνωση του Υπουργείο ότι σήμερα, Δευτέρα (16/03), εντοπίστηκαν άλλα 13 πρόσωπα θετικά.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
 
- Δέκα επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ένα ασθενή που είχαν επαφή με τον ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.
 
- Δύο άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα) και παρουσίασαν συμπτώματα.
 
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 13 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.
 
Παράλληλα, σε συντονισμό με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για λήψη περαιτέρω μέτρων.
 
Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου είχε εντοπιστεί θετικός στον ιό ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ. Το γεγονός έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές και είχε αρχίσει η λήψη δειγμάτων από το προσωπικό.
 
Πρόκειται για άτομο το οποίο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο» στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
 
Πηγή: Sigmalive
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα