O πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων.

Η κίνηση, όπως αναφέρθηκε στην εφημερίδα «Πολίτης» από πηγές των Φυλακών, αποδεικνύει την αλλαγή πολιτικής και φιλοσοφίας στις Κεντρικές Φυλακές, με τη Διεύθυνση να επιδιώκει να δείξει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στους κρατουμένους και τα ατομικά τους δικαιώματα.

Ο Κεβόρκ από την Κύπρο και ο Ένζο από τη Βραζιλία γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές της Κύπρου κατά την παραμονή τους ως κρατούμενοι. Ο Κεβόρκ, μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης», ανέφερε: «Αποφυλακίστηκα και μετά από δύο εβδομάδες επέστρεψα πίσω γιατί δεν με βοήθησε η κοινωνία. Το μόνο στήριγμά μου ήταν η φυλακή. Θέλω να βρω εργασία. Είμαι έτοιμος. Μέσα στη φυλακή νιώθω σωφρονισμένος. Ελπίζω να με σωφρονίσει και η κοινωνία έξω».

«Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Κύπρο, ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν εύκολη», ανέφερε ο Ένζο από τη Βραζιλία. «Όταν συνάντησα την κ. Άννα (Διευθύντρια Φυλακών) με βοήθησε πάρα πολύ στο σχολείο, στον χορό, στο θέατρο. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα εδώ στις φυλακές. Όταν ήρθα φοβόμουν, δεν ένιωθα ασφαλής εδώ. Η κ. Άννα με έμαθε να νιώθω ασφαλής. Δεν φοβάμαι ότι θα μου κάνουν κακό επειδή είμαι ομοφυλόφιλος», πρόσθεσε ο Ένζο.

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα