Έκρηξη στα κατεχόμενα: Θα σου έπαιρναν το κεφάλι εάν σε χτυπούσαν τα θραύσματα

Έκρηξη στα κατεχόμενα: Θα σου έπαιρναν το κεφάλι εάν σε χτυπούσαν τα θραύσματα

Σοκάρουν οι μαρτυρίες τουριστών από τις στιγμές που έζησαν την ώρα των εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα στην Κύπρο. Οι τουρίστες που έμεναν στο ξενοδοχείο Acapulco, περιέγραψαν τα δραματικά λεπτά μιλώντας στη βρετανική The Sun.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, τα περισσότερα από τα γυάλινα παράθυρα του ξενοδοχείου έχουν θρυμματιστεί από την έκρηξη, ενώ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι περισσότεροι ένοικοι στη συνέχεια έψαχναν νέο τόπο διαμονής.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η μεγαλύτερη έκρηξη διήρκησε πάνω 30 λεπτά, ενώ μικρότερες εκρήξεις συνεχίστηκαν μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Θυμίζουμε ότι από τις εκρήξεις στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη, στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, 12 άτομα τραυματίστηκαν.
powered by Rubicon Project

Ο 69χρονος Stephen Cross, πρώην πυροσβέστης από το Dartford, ο οποίος διέμενε στο Acapulco μαζί με τη γυναίκα του, ανέφερε ότι: «Ακούσαμε μια έκρηξη. Δεν έχω ακούσει ξανά τέτοια έκρηξη. Ήμουν πυροσβέστης στο Λονδίνο και δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Νόμιζα ήταν κεραυνός και κοίταξα έξω από το παράθυρο. Την επόμενη στιγμή, υπήρξε μια νέα έκρηξη, τα παράθυρα σείστηκαν και με ώθησε προς τα πίσω. Κοίταξα ξανά έξω και είδα ανθρώπους να τρέχουν έξω σαν μυρμήγκια. Τότε ακούσαμε κτυπήματα στην πόρτα μας και ακούσαμε ανθρώπους να μας φωνάζουν βγείτε έξω».

Συνέχισε αναφέροντας: «Όταν βγήκαμε από το ξενοδοχείο, ακούγαμε εκρήξεις και μας οδήγησαν στην παραλία. Στη συνέχεια μας είπαν να πάμε σε μια υπόγεια τουαλέτα, η οποία τουλάχιστον ήταν πιο ασφαλής από το ξενοδοχείο. Όταν βγήκαμε έξω είδαμε παντού θραύσματα. Ένα από αυτά ήταν μήκους περίπου τρία πόδια. Θα σου έπαιρναν το κεφάλι εάν σε κτυπούσαν. Μια από τις κεντρικές γυάλινες πόρτες του ξενοδοχείου είχε πέσει από την έκρηξη. Η στρατιωτική βάση ήταν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά και ο ουρανός έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά. Ήταν κόκκινος και υπήρχε καπνός και μπορούσες να ακούς εκρήξεις. Έμοιαζε με έκρηξη ηφαιστείου. Ακουγόταν σαν την πιο δυνατή βροντή που θα μπορούσες να φανταστείς».

Ο 69χρονος καταληκτικά ανέφερε ότι: «Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος, δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα