Ο Τραμπ πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

Εμπάργκο, όπως έχει απειλήσει, δεν επέβαλε ακόμα. Σε πρώτη φάση, ο Ντόνλαντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο «πάγωσε» τους πόρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στην επικράτεια των ΗΠΑ.

«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ (…) δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να διατεθούν εμπορικά, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να τύχουν οποιασδήποτε άλλης συναλλαγής», αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ.

Η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει να κλιμακώνει την πίεση που ασκεί στο Καράκας για να αναγκάσει τον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Ουάσινγκτον, οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Δύσης καλούν τον Μαδούρο να παραιτηθεί και έχουν αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

Η Κίνα και η Ρωσία, όπως και ορισμένα κράτη της Λατινικής Αμερικής, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον προειδοποίησε εκ νέου το Πεκίνο και τη Μόσχα εναντίον της συνέχισης της υποστήριξής τους προς το Καράκας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα