Τραγωδία με ταχύπλοο. Μαρτυρία: Ο χειριστής ήταν στο πηδάλιο του μοιραίου σκάφους

Στο πηδάλιο του μοιραίου ταχύπλοου που προκάλεσε την τραγωδία στον Ακάμα την περασμένη Δευτέρα, βρισκόταν πάντοτε ο 50χρονος χειριστής του. Αυτό κατέθεσε στους αρμόδιους η Κινέζα μητέρα δύο παιδιών που επέβαινε με την οικογένεια της στο σκάφος, θέτοντας τέρμα στις εικασίες που κυκλοφορούσαν μεταξύ άλλων ως προς το κατά πόσο το τραγικό ατύχημα οφειλόταν στον χειρισμό του σκάφους από άλλο μη έμπειρο άτομο.

Αυτό δήλωσε στον «Φ» ο Ανώτερος Επιθεωρητής του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, Κυριάκος Κοφτερός,  ο οποίος επεσήμανε ότι η 37χρονη γυναίκα δεν είχε ωστόσο ιδίαν άποψη για τις συνθήκες την κρίσιμη περίοδο του ατυχήματος, δεδομένου όπως είπε ότι την ώρα εκείνη ασχολείτο με το κινητό της και δεν έβλεπε τους χειρισμούς που γίνονταν.

Ο κ. Κοφτερός ανέφερε ότι ειδικός μηχανικός επιθεωρεί σήμερα το ταχύπλοο στη Λιμενική Λατσιού, όπου έχει μεταφερθεί, αρχίζοντας εξειδικευμένες έρευνες σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπήρξε βλάβη που το οδήγησε στα βράχια με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ποιο ακριβώς είδος βλάβης σημειώθηκε.

Ολοκληρωμένη εικόνα για τις συνθήκες που επικράτησαν την κρίσιμη εκείνη ώρα στη θάλασσα του Ακάμα, εκτίμησε ο κ. Κοφτερός, θα έχουν οι αρμόδιοι όταν ο χειριστής, κυρίως, αλλά και ο 35χρονος κινέζος που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα είναι εις θέση να δώσουν αναλυτικές καταθέσεις και να διαφωτίσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
Ο Ανώτερος Επιθεωρητής του Τμήματος τόνισε επίσης ότι παρά την τραγωδία που καταγράφηκε, σε γενικές γραμμές οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία των θαλασσίων αθλημάτων επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, γεγονός που εξισορροπεί τις ελλείψεις στη νομοθεσία.

Στο μεταξύ, αύριο θα διενεργηθεί στο Νοσοκομείο Πάφου η νεκροψία επί της σωρού της άτυχης 32χρονης κινέζας που έχασε τη ζωή της στο ατύχημα, αφού φθάνουν σήμερα στην Κύπρο από την Κίνα οι οικείοι της.
philenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα