Αρχαία Ολυμπία: Έτσι ήταν πριν από 2.000 χρόνια - Δείτε την

Αρχαία Ολυμπία: Έτσι ήταν  πριν από 2.000 χρόνια - Δείτε την

Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος είναι ο τίτλος του έργου που δημιούργησαν το υπουργείο Πολιτισμού και η Microsoft. Η τεχνητή νοημοσύνη αποκαθιστά ψηφιακά τον αρχαιολογικό χώρο και μπορούμε να τον δούμε όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια.
Το έργο ψηφιακής αναβίωσης επιτρέπει στους θεατές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια με μια συναρπαστική εμπειρία μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μίας εμπειρίας μέσω υπολογιστή, καθώς και της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

 Το έργο αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία στο χώρο, μεταξύ αυτών, το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας, το εργαστήριο του Φειδία.

Οι εικόνες «κόβουν» την ανάσα

Αυτά τα μνημεία επέζησαν χιλιάδων ετών από καιρικές συνθήκες, πολέμους, σεισμούς και αλλαγών που επέφερε διαδοχικά ο χρόνος, και χρειάζονται ψηφιακή συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι όλα τα στοιχεία της πλούσιας ιστορίας και των κοινών αξιών, τις οποίες εκπέμπουν τα μνημεία, θα παραδοθούν στις μελλοντικές γενιές.

Μπορείτε να δείτε την εμπειρία στο olympiacommongrounds.gr και να κατεβάσετε την εφαρμογή για iOS και Android από εδώ από το κινητό τηλέφωνο.

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα