Έπεσαν Facebook, Instagram, WhatsApp - Κατρακυλάει η μετοχή του Facebook στη Wall Street

Έπεσαν Facebook, Instagram, WhatsApp -  Κατρακυλάει η μετοχή του Facebook στη Wall Street

Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία

Αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Facebook, Aντι Στόουν.

Προβλήματα στη σύνδεσή τους αντιμετωπίζουν το απόγευμα της Δευτέρας οι χρήστες των social media, Facebook , Ιnstagram και WhatsApp, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στο Messenger. Τα ζητήματα που έχουν προκύψει πλήττουν τους λογαριασμούς χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας παρουσιάζουν σήμερα μαζική βλάβη.

Η ιστοσελίδα Down Detector ανέφερε σήμερα κυρίως βλάβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ουάσινγκτον και το Παρίσι.

Σε ό,τι αφορά το Facebook, τα τελευταία λεπτά έχουν γίνει περισσότερες από 2.000 αναφορές στο downdetecor. Η βλάβη εντοπίστηκε λίγο μετά τις 18:30.

«Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο». Αυτό είναι το μήνυμα που βλέπουν εδώ και λίγη ώρα εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Facebook.. Προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν χρήστες και με το Messenger.

Κατρακυλάει η μετοχή του Facebook στη Wall Street

Σύμφωνα με ιστοσελίδες εξειδικευμένες στην παρακολούθηση των πλατφορμών Την ίδια στiγμή στη Wall Street, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%. Κοινώς κατρακυλάει...

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι «(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια», των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

 Τα «Facebook Files»
Όπως προκύπτει από τα εσωτερικά έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Χόγκεν, η εταιρεία του Ζάκερμπεργκ γνώριζε καλά ότι στις πλατφόρμες της ανθούν το μίσος, η βία και τα fake news, όμως δεν κάνει τίποτα να τα σταματήσει γιατί με αυτό τον τρόπο, θα μειωθεί ο χρόνος που περνά ο χρήστης στα «προϊόντα» της.

«Αυτό που είδα στο Facebook ξανά και ξανά ήταν ότι υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε αυτό που είναι καλό για το κοινό και αυτό που είναι καλό για το Facebook. Και το Facebook ξανά και ξανά επέλεξε να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα, όπως το να βγάλει περισσότερα χρήματα», είπε η Χόγκεν στην εκπομπή «60 Minutes».

Σημειώνεται πως πριν από ένα μήνα, η Χόγκεν κατέθεσε τουλάχιστον οκτώ διαμαρτυρίες κατά της Facebook στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στις οποίες ισχυρίζεται ότι η εταιρεία αποκρύπτει έρευνες σχετικά με τις αδυναμίες της από τους επενδυτές και το κοινό. Και παρέδωσε τα στοιχεία αυτά στη Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα