Η google τιμά και αφιερώνει στα 69 χρόνια από τη γέννηση του Κρίστοφερ Ριβ

Η google τιμά και αφιερώνει στα 69 χρόνια από τη γέννηση του Κρίστοφερ Ριβ

  Η google τιμά και αφιερώνει το doodle της, στον Κρίστοφερ Ριβ για τα 69χρόνια από τη γέννησή του 

Ο  Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών, ακτιβιστής και συγγραφέας , γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1952, στη Νέα Υόρκη.

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Οκτωβρίου του 2004.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Juilliard και έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, το 1976, στην κωμωδία «A Matter of Gravity».

  Έπειτα από δύο χρόνια ενασχόλησης με σαπουνόπερες και θεατρικά έργα έκανε οντισιόν για να υποδυθεί τον «Σούπερμαν» και απέσπασε τον ρόλο ανάμεσα σε 200 άλλους επίδοξους ηθοποιούς. Για την ερμηνεία του αυτή, στην ομώνυμη ταινία του 1978, κέρδισε βραβείο BAFTA του Πιο Υποσχόμενου Νέου Ηθοποιού σε Α’ Ανδρικό Ρόλο.

  Ήταν παντρεμένος με την Ντάνα Μοροσίνι, από το 1992 μέχρι και το θάνατό του το 2004.

   Στις 27 Μαΐου 1995, είχε σοβαρό ατύχημα όταν έπεσε από ένα άλογο κατά τη διάρκεια ιππασίας στην Βιρτζίνια και έμεινε τετραπληγικός. Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με τις αναπηρίες και αφιέρωσε τη ζωή του σε θετικές αλλαγές.

  Η πλατφόρμα του Κρίστοφερ Ριβ περιλάμβανε τη χρηματοδότηση λογαριασμών για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για την καλύτερη υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και την έγκριση του νόμου για τη βελτίωση των κινήτρων εργασίας του 1999, ο οποίος εξασφάλισε συνεχείς ασφαλιστικές πληρωμές σε άτομα με αναπηρία ακόμη και μετά την επιστροφή τους στην εργασία.

  Επίσης, ο Κρίστοφερ Ριβ υποστήριξε την κρατική χρηματοδότηση υπεύθυνων ερευνών βλαστικών κυττάρων για την περαιτέρω γνώση και θεραπεία πολλών καταστάσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα